Niet alleen huisdieren hebben recht op een fijn leven!

3 november 2017
World Animal Protection

Wat zit hij er weer lekker bij hé, onze Bram. Hij heeft het goed voor elkaar! Net als bijna alle katten in Nederland, denk ik zo. Maar er zijn ook dieren in Nederland en internationaal die een stuk minder fijn leven hebben. Geen volle voerbakjes, vers water, ruimte om te spelen en banken om in te pikken. En dat is waar ik het vandaag met jullie over wil hebben, in samenwerking met World Animal Protection. Want niet alleen onze fluffy huisdieren hebben recht op een fijn leven, maar alle dieren wereldwijd!

Niets doen vs iets doen

Ik ben niet alleen vegan omdat ik de smaak van gras zo lekker vind (grapje jongens, grapje) maar ook omdat ik geef om dieren. En dan niet alleen om Minoes en Vlekkie die gezellig naast je op de bank liggen, maar om álle dieren. Om de kippen die letterlijk wegrotten in donkere schuren, gewoon hier in Nederland. De stieren die opgejaagd worden door de nauwe straatjes van Pamplona. Om de tijgers die zwaar onder de drugs met toeristen op de foto moeten in Thailand en om de varkentjes opgesloten in hokken in de intensieve veehouderij.

“Waarom zou ik mij daar druk om maken, ik kan er toch niets aan doen of veranderen.”

Klinkt allemaal vreselijk, niet? Nu kun je natuurlijk denken, waarom zou ik mij daar druk om gaan maken terwijl ik het toch niet kan veranderen. Maar is dat wel zo? Kunnen wij hier dan helemaal niets tegen doen? Feit is dat wanneer je niets doet, er ook niets zal gaan gebeuren. En als iedereen op die manier gaat denken.. nou ja, laten we het er op houden dat de wereld er dan een stuk minder mooi uit zal gaan zien.

Het zal je niet verbazen dat ik (vegan, hoi aangenaam) mij hier echt hard voor wil maken, want het is schandalig hoe er vaak met niet-huisdieren wordt omgegaan. Bij de beesten af, no pun intended.

World Animal Protection

Gelukkig is er een organisatie die hierbij kan helpen. Ik weet nog dat wij vroeger op de basisschool een project hadden, waarbij we geld inzamelden voor mishandelde dieren in het buitenland. Toen heette dat de WSPA, maar sinds 2014 is de naam veranderd in World Animal Protection. De afgelopen tijd heb je ze vast wel eens via social media gezien, met de actie tegen het maken van selfies met gevangen wilde dieren in de Amazone. Je weet wel, luiaards met roze strikjes op het hoofd.

“Je weet wel, luiaards met roze strikjes op het hoofd.”

World Animal Protection geeft niet alleen directe (nood)hulp aan dieren en oefenen druk uit voor het realiseren van betere wetten en regels, maar zij zetten zich ook in om voorlichting te geven. Niet alleen hier in Nederland, maar ook in landen waar mensen vaak niet beter weten. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de dieren daar nu eenmaal een bron van inkomsten zijn of doordat het om een jarenlange traditie gaat. De educatie van World Animal Protection draagt enorm bij aan een stukje bewustwording, waardoor er echte verandering mogelijk is. En daar kun jij dus aan bijdragen!

Wil jij ook helpen om dierenleed wereldwijd te stoppen? Dat kan heel eenvoudig door World Animal Protection te steunen! Dit kan op een financiële manier door een donatie over te maken via de website of door een smsje te sturen om specifieke projecten te steunen. Maar je kunt ook petities tekenen en op die manier je stem laten horen. Samen staan we sterk en kunnen we echt iets veranderen en betekenen voor alle dieren!

Wil je op de hoogte blijven van het mooie werk wat zij doen? Abonneer je dan zeker even via Facebook of Instagram, dan hoef je geen actie meer te missen.

World Animal Protection

Met de groetjes van Bram. 🙂

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met World Animal Protection.

You Might Also Like

8 Comments

 • info@gekopmakeup.nl'
  Reply Mariëlle 3 november 2017 at 10:20

  Ik ben het helemaal met je eens <3

  • Reply Sanne 3 november 2017 at 17:13

   Leuk om te horen Mariëlle! 🙂

 • adrievandenbroek@quicknet.nl'
  Reply Adrie van den Broek 3 november 2017 at 11:57

  hoewel ik zelf niet vegan ben maar een zeer matige vleeseter kan ik me helemaal vinden in dit artikel!!
  Ik vind ook dat we veel bewuster met dieren moeten omgaan en dierenleed moeten zien te voorkomen.
  Dus doe ik een oproep: weet wat je eet , eet het met mate en laat dieren vooral in hun waarde

  • Reply Sanne 3 november 2017 at 17:13

   Zo is het, heel goed! 😀

 • noortjebroxterman@hotmail.nl'
  Reply Noor 3 november 2017 at 14:08

  Veel mensen die beweeren van dieren te houden en vervolgens hun dieren liefde beperken tot hun huis dieren sluiten zich denk ik simpel weg af voor het leed wat hun eten moet doorstaan. Want hoe makkelijk is het om er gewoon niet overna te denken en zo zonder schuldgevoel elke dag vlees en vis te eten. Ik geloof ook dat met goede voorlichting mensen bewuster kunnen worden want zeg nou zelf wie kan er nou echt genieten van zijn of haar stukje vlees als je jezelf tot diep in je ziel bewust bent van wat we deze wezens aan doen? Goed artiekel Sanne! En go WAP ❤

  • Reply Sanne 3 november 2017 at 17:14

   Mooi gezegd Noor! 🙂

 • justmerianne@hotmail.com'
  Reply Rianne 4 november 2017 at 10:35

  Wat een mooie passende samenwerking ben je aangegaan voor een heel goed doel en helemaal passend bij je eigen normen en waarden, mijn complimenten daarvoor. Je hebt wederom een erg mooi en sterk artikel geschreven. Ik zal ook eens bij de WAP gaan kijken. Goed dat je mensen zo bewust maakt van de mogelijkheden die er zijn en je hard maakt voor dieren. Vriendelijke vegan groet, Rianne

  • Reply Sanne 4 november 2017 at 13:17

   Wat een mooi compliment Rianne, echt super fijn om te horen! Er zullen wel vaker (maar uiteraard niet dagelijks) artikelen in samenwerking met organisaties en bedrijven gaan volgen op mijn blog, maar inderdaad áltijd passend bij mijzelf en de doelgroep waarvoor ik schrijf. Super leuk dat je een kijkje bij World Animal Organisation gaat nemen, ze doen echt heel goed werk! 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.