Muffins met chocolade, banaan en citroen

23 maart 2017
Muffins chocolade banaan citroen

Ik heb al best vaak muffins, cupcakes en andere zoetigheden die in een papiertje passen gebakken. Maar dit is mijn beste recept tot nu toe, deze muffins zijn zo lekker en luchtig! De smaken van de banaan, citroen en vanille passen erg goed bij elkaar. En de geur die uit de oven komt tijdens het bakken.. heerlijk!

Ingrediënten voor 10 muffins

  • 100 gram pure chocolade (ik gebruik een reep en dit gaat in de muffins een beetje uitlopen, maar je kunt ook voor echte chocolate chips kiezen die hun vorm behouden)
  • 2 goed rijpe bananen
  • sap van een halve citroen
  • 300 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 ml plantaardige melk, ik gebruik amandelmelk ongezoet
  • halve theelepel vanille aroma
  • snuf zout
  • 2x mengkom
  • muffintray
  • papieren vormpjes of bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Leg 10 papieren vormpjes in de muffintray. Ik heb ze zelf gemaakt door een vel bakpapier in vierkantjes te knippen en dit in de vormpjes te duwen. Let er dan wel op dat je ze groot genoeg uitknipt.
  • Prak de bananen met een vork goed fijn in de mengkom.
  • Voeg de olie, melk en vanille aroma toe en roer dit goed door met een vork.
  • Doe nu de bloem, suiker, bakpoeder en zout in de ander mengkom en roer dit ook goed door elkaar.
  • Nu mogen bovenstaande ingrediënten bij de andere ingrediënten in de eerste mengkom. Roer dit goed door, dit gaat het beste met een rubberen spatel.
  • Snij de chocolade in kleine blokjes en voeg dit in de mengkom toe. Roer weer goed door elkaar.
  • Maak nu in het midden van de kom een klein kuiltje en doe hier de theelepel baking soda in. Giet hier het sap van de citroen overheen. Let op: dit gaat schuimen, dit is normaal en zorgt voor de luchtigheid in het beslag. Roer nu alles nog een keer goed door elkaar. Laat dit niet te lang staan want anders vermindert de werking van de baking soda.
  • Verdeel nu het beslag over de 10 vormpjes en schuif de tray in de oven. Laat dit ongeveer 20 minuten bakken. Prik er met een satéprikker in. Komt deze schoon uit de muffins? Dan zijn ze klaar.

Muffins chocolade banaan citroen

 

Eet smakelijk!

Ja, de oplettende kijker heeft het vast al gezien. Dit is een recept voor 10 muffins, maar er staan er maar 8 op de foto. Ze roken zo ontzettend lekker dat Joris en ik ons niet meer konden bedwingen en er alvast 2 hebben gegeten terwijl ze nog een beetje warm waren. Yum!

Wat voor soort muffins eet jij het liefst?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.