Mijn tips op Netflix, films en series – deel 2

9 maart 2018
tips op netflix

Het is weer tijd voor een tips op Netflix artikel! Vandaag op veler verzoek tips voor films die te maken hebben met de vegan of duurzame lifestyle. Wat zijn jouw aanraders en welke mis je nog in dit rijtje? Klik snel verder voor mijn tips!

Cowspiracy – The Sustainability Secret

Een documentaire waarin Kip Anderson op zoek gaat naar oplossingen voor milieuproblemen. Wat mij betreft wordt deze docu verplichte kost op basis- en/of middelbare scholen. Voor mij persoonlijk was deze film een echte eyeopener en heeft het mij toch wel aangezet om na te denken over de vegan lifestyle. Ook een tip voor mijn lezers die thuis wonen met bijvoorbeeld een partner of ouders en vegan willen worden maar bang zijn voor hun reacties. Ga gewoon eens samen deze docu kijken! Heb je gelijk een goede ingang om het er eens over te hebben.

 

Fat, Sick and Nearly Dead

Joe Cross is in deze documentaire helemaal klaar met zijn levensstijl en het effect dat het heeft op zijn lichaam. Hij wil gezond worden én van z’n medicijnen af en gaat dit doen met behulp van een sapcentrifuge. Leuk om zijn reis te volgen en je krijgt gelijk een kijkje in de Amerikaanse cultuur, waar toch een hoop draait om fastfood. Als je hier niet gemotiveerd van raakt..!

 

Before The Flood

Ik kan hier natuurlijk een heel epistel houden waaruit blijkt dat ik ontzettend gek ben op Leonardo Dicaprio. Is wel zo. Maar daar ga ik je niet mee vermoeien. Leonardo zet zich al járen in voor een beter milieu en een gezondere planeet, dat heeft hem ook gedreven tot het maken van deze documentaire. Hij brengt de klimaatverandering door opwarming van de aarde in kaart en spreekt hierover met autoriteiten op dat gebied en met bekende mensen. Heel informatief en ook weer een eyeopener.

 

The True Cost

Waar komt onze kleding eigenlijk vandaan? Daar ga je in deze documentaire, met o.a. Stella McCartney, achter komen. Eigenlijk weten we allemaal heust wel dat een shirtje van €5 bij de Primark nooit duurzaam geproduceerd kan zijn. Maar heb je enig idee van de onmenselijke omstandigheden waar de mensen (en kinderen!) die dit shirtje hebben gemaakt in leven? Ik wist het ergens wel, maar dit drukt mij toch weer met de neus op de feiten. Must see!

 

Plant Earth – 1 seizoen

Een klassieker en ook gewoon op Netflix te zien! David Attenborough laat ons de meest prachtige plekjes op aarde met de mooiste, leukste en grappigste dieren zien. 11 afleveringen lang gewoon genieten.

 

Dit zijn mijn tips op Netflix van de films en series die Netflix in het aanbod heeft op het moment dat ik dit artikel heb geplaatst. Het kan natuurlijk gebeuren dat Netflix content van hun website afhaalt, daardoor kan ik niet garanderen dat alle films en series die ik bespreek, altijd beschikbaar zijn. Misschien denk je ook ‘waarom geen gezellige foto’s of filmpjes in dit artikel?’. Ik wil in geen geval het risico lopen dat ik inbreuk maak op auteursrechten, daarom zul je het alleen met mijn tekst moeten doen, zonder verdere afbeeldingen.

You Might Also Like

4 Comments

 • info@thegreenguide.nl'
  Reply Mariëlle 9 maart 2018 at 09:24

  Sommige docu’s durf ik niet te kijken, omdat ik ze te zielig vind haha … Maar hier zitten er een aantal tussen die ik zeker nog wil kijken!

  • Reply Sanne 9 maart 2018 at 20:41

   Ja, dat snap ik! Er zijn er nog veel meer, er komt snel een nieuw deel aan met nóg meer tips. 🙂

 • e.brandse@hotmail.com'
  Reply Emma 13 maart 2018 at 15:19

  Hoi Sanne, leuke blog! The True Cost wil ik nog graag zien. Mijn aanraders zijn Earthlings en The Land of Hope and Glory, beide zijn via YouTube te bekijken. Wel veel dierenleed, dus wees gewaarschuwd.

  • Reply Sanne 13 maart 2018 at 21:33

   Ah, dankjewel Emma! Goede tips inderdaad, bedankt 😀

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.