Mijn tips op Netflix, films en series – deel 1

21 januari 2018
tips op netflix

Wie mij een beetje kent en mij volgt via Instastories weet het al, ik ben gek op films en series! Vroeger was het een echte hobby, tegenwoordig heb ik er wat minder de tijd voor. Ik heb al heel lang een Netflix abonnement en daar zijn ook echte pareltjes op te vinden. Het lijkt mij wel leuk om je mijn tips op Netflix te geven! Deze rubriek zal niet wekelijks op mijn blog komen, maar gewoon wanneer ik je weer wil laten kennismaken met nieuwe films en series. Klik snel verder voor mijn tips op Netflix en alvast veel plezier met kijken!

Homeland – 6 seizoenen

Als mensen mij vragen welke serie ze als eerste moeten kijken op Netflix, zeg ik altijd direct Homeland! Homeland is een super spannende thriller serie (met een vleugje drama), dat gaat over Carrie Mathison (Claire Danes) die voor de CIA werkt. Als het leger een krijgsgevangene van Al-Qaida, Nicolas Brody (Damian Lewis), weet te bevrijden heeft Carrie het idee dat hij is overgelopen en dus in het geheim als terrorist voor Al-Qaida werkt. Brody wordt als oorlogsheld thuis ontvangen, terwijl Carrie ondertussen in het geheim -met behulp van anderen- achter de waarheid probeert te komen. De serie is zó spannend dat ik al aardig wat avonden veel te laat in bed lag omdat ik perse nog verder wilde kijken. De verdere seizoenen gaan ook over actuele thema’s rondom terrorisme in Europa en politiek in Amerika, iets wat ik zelf persoonlijk ontzettend interessant vind.

Sense8 – 2 seizoenen

Dit is een serie die zich wat lastig laat omschrijven, het is een science-fiction / drama serie. Geproduceerd door de Wachowski’s (van o.a. The Matrix, V for Vendetta en Cloud Atlas). 8 personen spelen de hoofdrol, verspreid over de hele wereld. Van de een op de andere dag zijn ze allemaal met elkaar ‘gelinkt’. Ze horen, voelen, ruiken, proeven alles wat de anderen ook zo ervaren. Er ligt echter gevaar op de loer en een kat en muis spel begint.. Ik vind dit vooral een goede serie vanwege het sf-genre, dit is een van mijn favoriete genres om naar te kijken. Maar ook omdat deze serie zo ontzettend goed weergeeft wat er in de maatschappij speelt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, geaardheid, religie, enz. Helaas heeft deze serie maar 2 seizoenen, maar omdat er een enorme vraag was naar een goed einde (het einde van seizoen 2 stopt nogal abrupt) hebben de producenten beloofd dat er een laatste aflevering van 2 uur komt. Dat wil wat zeggen!

Black Mirror – 4 seizoenen

Black Mirror kun je vergelijken met The Twilight Zone, maar dan met de moderne (en toekomstige) technologieën. Iedere aflevering is een op zichzelf staand verhaal, waarbij ik vaak nog dagen na het kijken aan het nadenken ben over wat ik in godsnaam heb gezien. In de eerste aflevering bijvoorbeeld, is de prinses van Engeland ontvoerd. Losgeld wordt er niet gevraagd. Wel moet de minister president voor het oog van een camera gemeenschap hebben met een varken, om de prinses weer levend terug te krijgen. Oh ja, dat filmpje wordt ook gelijk live op het internet uitgezonden. Gaat de minister president dit doen? Laat je hier niet door afschrikken, maar ga de afleveringen vooral eens kijken. Wedden dat je er net zo door wordt gepakt als ik?

Inglourious Basterds

Deze film is gemaakt door Quentin Tarantino en dan weet je al wat je kunt verwachten. Geweld, bloed, actie, humor, woordgrapjes.. voor mij echt een feestje! Ook speelt een van mijn favoriete -en gewoon een briljante- acteurs een grote rol: Christoph Waltz. Het verhaal speelt zich af rond de tweede wereldoorlog in Duits bezet Frankrijk. Nazi kolonel Hans Landa (Waltz) bijnaam The Jew Hunter, is belast met de taak om Joden op te sporen. Nou ja, belast.. hij geniet er met volle teugen van. Een groep Joodse soldaten onder leiding van Aldo Raine (Brad Pitt), bijnaam The Basters, spoort juist weer nazi’s op met als doel ze allemaal af te slachten. Het hele verhaal is te lang om hier te vertellen, maar ga er maar vanuit dat het een échte Tarantino is en hij zichzelf weer heeft overtroffen.

Room

Eigenlijk wil ik je helemaal niet vertellen waar deze film over gaat, want dat doet af aan het effect wat het heeft als je het juist niet helemaal van te voren weet. Ik ga het dus ook niet doen. Anticlimax hè? Wat ik je wél kan vertellen, is dat dit een dramafilm is naar een waargebeurd verhaal en dat Brie Larson een Oscar heeft gekregen voor haar schitterende acteerwerk. Haal je zakdoekjes er maar vast bij en ga maar gewoon kijken.

 

Dit zijn mijn tips op Netflix van de films en series die Netflix in het aanbod heeft op het moment dat ik dit artikel heb geplaatst. Het kan natuurlijk gebeuren dat Netflix content van hun website afhaalt, daardoor kan ik niet garanderen dat alle films en series die ik bespreek, altijd beschikbaar zijn. Misschien denk je ook ‘waarom geen gezellige foto’s of filmpjes in dit artikel?’. Ik wil in geen geval het risico lopen dat ik inbreuk maak op auteursrechten, daarom zul je het alleen met mijn tekst moeten doen, zonder verdere afbeeldingen.

You Might Also Like

2 Comments

 • zantinge2@hotmail.com'
  Reply Inge 21 januari 2018 at 20:41

  Na deze post èn die van 19 januari 2018 kan ik natuurlijk weinig anders dan je de documentaire ‘Minimalism’ van harte aanbevelen. Dik de moeite waard, en gewoon te zien op Netflix 🙂

  • Reply Sanne 21 januari 2018 at 20:52

   Die staat volgens mij in mijn lijst Inge! Ga er binnenkort eens naar kijken 😀

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.