Mijn favoriete hartige beleg voor rijstwafels

18 juni 2018
rijstwafels

Rijstwafels. Voor de één een rond saai en smaakloos stukje karton, voor de ander een lekkere bodem voor je favoriete beleg. Ik behoor absoluut tot die laatste categorie, ik vind ze lekker en eet ze graag! Vandaag laat ik je kort mijn 3 favoriete manieren zien om een rijstwafel hartig te beleggen. Laat zeker ook even weten wat jouw lekkerste beleg is, misschien breng je mij nog op ideeën!

Rijstwafels, op 3 manieren

Manier 1 | rijstwafel met hummus en alfalfa
Zelfgemaakte hummus is altijd lekker, maar ik voel mij ook echt niet te goed voor de kant en klare hummus uit de supermarkt. De verse hummus uit de koeling bij Albert Heijn vind ik erg lekker, maar ook de bakjes van Maza doen het hier goed. Op de foto heb ik gekozen voor een kerrie variant, met lekker alfalfa erop.

Manier 2 | rijstwafel met avocado
Ik ben gek op avocado en vind dat de smaak super tot z’n recht komt op een rijstwafel. Flink wat zwarte peper en een snuf zout eroverheen, genieten! Ik prak mijn avocado trouwens altijd, voor ik het ergens opsmeer. Die stylish verantwoorde plakjes uitgewaaierd op een rijstwafel staan wel heel mooi, maar ik vind het niet erg praktisch eten.

Manier 3 | rijstwafel met pindakaas en sambal
Sambal, heel veel sambal. Het kan mij haast niet pittig genoeg! Heerlijke combi met de pindakaas. Ik gebruik trouwens pindakaas met stukjes, heeft net even wat meer bite dan een gladde pindakaas. Maar gebruik vooral je eigen favoriete soort!

 

rijstwafels

 

Eet smakelijk!

Hoe beleg jij je rijstwafels het liefst? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

 • info@thegreenguide.nl'
  Reply Mariëlle 18 juni 2018 at 19:55

  Ik heb het laatst geprobeerd met avocado en vond het oké maar niet geweldig. Toch ga ik het nog eens doen, denk dat ik er wel aan kan wennen 🙂 Ik heb er vandaag nog een paar met pindakaas op: heerlijk! Maar ik krijg er zo’n after lunch dip van 🙁 Heb je daar wellicht tips voor haha?

  • Reply Sanne 8 juli 2018 at 21:02

   Ehh, gewoon nóg een keer lunchen rond 3 uur? 😀

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.