Makkelijke wraps met avocado, tomaat, kikkererwten en sla

9 mei 2017
Makkelijke wraps

Vandaag laat ik jullie een van mijn favoriete lunchgerechten zien. Het is niet echt een recept, want het is letterlijk wat dingen op een wrap gooien, oprollen en je bent klaar. Maar misschien vinden jullie het toch leuk om te zien welke combinatie ik maak met deze makkelijke wraps.

Eten jullie wel eens wraps voor de lunch? Ik vind de smaak en structuur erg lekker, zeker als ik het combineer met zowel zachte als harde groenten. Ook is dit ideaal om ‘s ochtends klaar te maken en in de middag als lunch op bijvoorbeeld je werk te eten. En doe eens gek, stop ze ook eens in de broodtrommel van de kids. Je kunt er eindeloos mee variëren, maar deze combinatie is bij mij op het moment een favoriet.

 

Ingrediënten voor 2 halve makkelijke wraps

 • 1 naturel wrap, ik gebruik die van Jumbo
 • 1 avocado
 • een paar blaadjes kropsla
 • 1 tomaat
 • een handje kikkererwten, zelf gekookt of kant en klaar uit blik
 • sap van een halve limoen
 • snuf gemalen komijnzaad
 • snuf cajunkruiden
 • peper & zout naar smaak

Bereiding (ontzettend ingewikkeld, ik zou er niet aan beginnen..)

 • Leg de wrap op je werkblad.
 • Prak eerst de avocado met een vork fijn en smeer dit over de hele wrap uit.
 • Leg vervolgens wat blaadjes kropsla in het midden over de lengte van de wrap.
 • Snij de tomaat in stukjes en leg dit op de sla.
 • Strooi de kikkererwten hier weer overheen.
 • Voeg nu het gemalen komijnzaad, de cajunkruiden en het peper & zout naar smaak toe. Ook mag het limoensap eroverheen.
 • Rol de wrap op, snij door de helft en leg gezellig op een bordje neer.
 • Dat is het, als ik jou was zou ik even uitpuffen op de bank.

 

Makkelijke wraps

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze makkelijke wraps maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.