Makkelijke roerbak van tofu en groenten met pindasaus

8 mei 2018
Makkelijke roerbak

Als ik eigenlijk niet zo’n zin heb om te koken (ja, dat heb ik ook wel eens!) maar tòch iets gezonds op tafel wil zetten, grijp ik meestal naar de wokpan. Daar gooi ik dan wat in, zet tegelijkertijd een pannetje op het vuur voor noedels of rijst, sausje erbij en klaar. Dit is ook weer zo’n makkelijke roerbak, lekker met tofu en een simpel pindasausje. Klik snel verder op de link voor het recept!

Ingrediënten voor een makkelijke roerbak, 2 personen

  • 250 gram champignons
  • 200 gram edamame peultjes uit de diepvries, we gebruiken hier straks alleen de boontjes van
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 verpakking tofu à la minute Asian spiced van So Fine
  • noedels voor 2 personen
  • 3 grote eetlepels pindakaas, ik gebruik 100% pindakaas van AH
  • 2,5  eetlepels ketjap manis
  • paar scheuten water
  • 1 theelepel sambal
  • halve ui
  • 2 teentjes knoflook
  • koolzaadolie
  • wokpan
  • steelpannetje
  • kookpan

Bereiding

  • Eerst begin je met het koken van de edamame boontjes, volgens de verpakking. Leg dit apart zodat ze kunnen afkoelen. Haal vervolgens de boontjes uit de peulen en leg apart voor straks.
  • Snij de champignons in plakjes, net als de puntpaprika. Leg apart voor straks.
  • Zet vervolgens alvast een kookpan met water op het vuur en kook hier de noedels in. Dit hebben we nodig aan het einde van het recept.
  • Maak in het steelpannetje alvast de pindasaus. Zet op middelhoog vuur en laat een beetje koolzaadolie warm worden. Snipper de ui fijn en bak dit voor een paar minuten in de pan. Pers vervolgens de knoflook erbij uit en bak dit voor 1 minuutje mee. Hier mogen dan de pindakaas, de ketjap en de sambal bij. Roer dit goed door elkaar, voeg telkens een beetje water toe tot de pindasaus wat meer vloeibaar is geworden. Warm dit nog even goed door. Zet apart voor straks.
  • Zet de wokpan op middelhoog vuur en laat hier een beetje koolzaadolie in warm worden. Bak hier voor een paar minuten de tofu in. Haal vervolgens uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Nu mogen de champignons in de pan, zonder extra olie. Bak dit voor 5 minuten tot ze mooi bruin zijn geworden. Dan mag de puntpaprika erbij, dit bak je een paar minuten mee. Dan mogen de boontjes erbij, bak dit voor 1 minuut mee. Tot slot mag de tofu er weer bij, warm alles nog even goed door.
  • Serveer met de noedels en de pindasaus.

 

Makkelijke roerbak

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere en makkelijke roerbak ook maken en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply