Makkelijke gazpacho, lekker op zomerse dagen!

19 april 2018
gazpacho

Gazpacho is best een bijzondere soep, je eet het namelijk ijs en ijskoud! Daarom is het super lekker om op warme zomerse dagen ‘s avonds of met de lunch te eten, lekker fris! Maar als je het in kleine glaasjes schenkt, is het ook heel geschikt om op een feestje te serveren of als amuse. Je kunt er alle kanten mee op! En het is echt zó klaar, want je hebt eigenlijk alleen een snijplank, scherp mes en een keukenmachine nodig. Makkelijker kan bijna niet!

Ingrediënten voor 6 kleine glaasjes gazpacho

  • 5 rijpe tomaten, bij mij was dit ongeveer 550 gram
  • driekwart van een komkommer, bij mij was dit ongeveer 200 gram
  • een halve rode paprika, bij mij was dit ongeveer 60 gram
  • een halve ui, bij mij was dit ongeveer 70 gram
  • 1 teen knoflook
  • 2 sneetjes oud brood, ik gebruik licht speltbrood
  • paar takjes verse basilicum
  • peper en zout naar smaak
  • keukenmachine

Bereiding

  • Snij alle groenten en de basilicum grof en doe ze in de keukenmachine. Ze deze aan en laat het voor een paar minuten op een hoge stand draaien, zodat het de structuur van een soep krijgt.
  • Voeg als laatste de boterhammen in stukjes toe en mix dit er ook doorheen.
  • Breng nu de soep op smaak met wat peper en zout.
  • Als je de soep niet dun genoeg vindt, kun je nog wat extra komkommer toevoegen.
  • Hou je niet van stukjes, maar wil je liever een gladde structuur? Giet dan de soep in een grote zeef en druk de soep met behulp van de bolle kant van een lepel door de zeef heen. Op die manier blijven alle stukjes in de zeef achter.
  • Zet in de koelkast en laat het goed koud worden voor je het gaat eten.
  • Lekker om te serveren met wat extra tomaat en basilicum, of als maaltijd met een lekkere vegan tosti erbij!

 

gazpacho

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere gazpacho ook maken en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • joyce@plentyofme.nl'
    Reply Joyce 19 april 2018 at 10:31

    Op een of andere manier vind ik koude soep nooit zo heel aantrekkelijk klinken. Maar dit ziet er wel erg lekker uit, misschien toch maar eens proberen!

    • Reply Sanne 24 april 2018 at 21:05

      Lekker proberen, misschien vind je het wel heel lekker inderdaad! 🙂

    Leave a Reply

    Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

    Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken: simplyvegan.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. simplyvegan.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring: https://www.simplyvegan.nl/contact/privacyverklaring/

    Sluiten