Luchtige vegan pancakes

2 april 2017
Pancakes

Pannenkoeken zijn helemaal niet moeilijk om te maken, maar toch vind ik het altijd een heel gedoe. Voordat je er eindelijk klaar mee bent.. Deze kleine pancakes (ja, kleine pannenkoekjes krijgen gelijk een fancy naam) zijn lekker snel klaar, want je bakt ze per 3 in de pan. Lekker luchtig door gebruik van het bakpoeder in combinatie met het citroensap. Heerlijk als ontbijt of lunch!

Dit is een basisrecept, je zou er ook voor kunnen kiezen om tijdens het bakken iets aan het beslag toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen, banaan of rozijnen. Of ga eens voor een hartige pancake met een vulling van groente, vegan stukjes shoarma of vegan kaas. Laat dan wel de vanillesuiker weg uit het recept. Ik serveerde deze pancakes met verse blauwe bessen, frambozen en ahornsiroop.

 

Ingrediënten voor ongeveer 8 pancakes

  • 250 ml plantaardige melk, ik gebruik ongezoete amandelmelk
  • 140 gram speltbloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • sap van een halve citroen
  • 1 zakje vanillesuiker 8 gram
  • snuf zout
  • zonnebloemolie
  • mengkom
  • koekenpan
  • mixer of garde
  • soeplepel
  • spatel

Bereiding

  • Doe de droge ingrediënten in een mengkom en meng even goed door elkaar.
  • Doe nu de amandelmelk en het sap van de halve citroen erbij en mix dit met een garde of mixer goed door elkaar.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat hier 1 eetlepel zonnebloemolie in heet worden.
  • Schenk nu met behulp van een soeplepel 3 rondjes beslag in de pan. Als na een paar minuten de belletjes aan de bovenkant in het beslag zijn verdwenen, is het tijd om ze met behulp van een spatel om te draaien. Nu nog een paar minuten bakken tot ze ook aan de onderkant goudbruin zijn.
  • Ga hiermee door tot al het beslag op is, ik kwam uit op 8 pancakes.

Pancakes

 

Eet smakelijk!

Heb jij weleens pancakes gebakken en wat serveer jij er het liefst bij?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply