Lekkere vegan tosti met pesto, kaas, basilicum en tomaat

23 mei 2017
Vegan tosti

Hou jij van tosti’s? Ik maak ze wel eens omdat Joris er gek op is. Maar nu heb ik een combinatie gevonden die ik zelf ook erg lekker vind. Deze vegan tosti heeft een vulling van pesto, vegan kaas, verse basilicum en tomaat. Maar, in pesto zit toch ook al basilicum? Klopt helemaal, ik ben er gewoon zo gek op dat ik het er nog extra in heb gedaan. Lekker!

Ik gebruik verse pesto, het recept hiervoor kun je in dit artikel vinden. Geen tijd of zin om zelf pesto te maken? Het is even een zoektocht in de winkel, want de meeste kant en klare pesto bevat kaas. Maar de biologische pesto van de Albert Heijn is helemaal vegan. Maar eerlijk, er is niets lekkerder dan vers gemaakte pesto. Echt de moeite waard!

Ingrediënten voor 1 vegan tosti

  • 2 boterhammen, wit of bruin
  • 1 eetlepel pesto
  • een handje vegan kaas, ik gebruik nu Wilmersburger pizzaschmelz (Jumbo of Ekoplaza)
  • 1 tomaat of 1 handje cherrytomaatjes
  • handje verse basilicumblaadjes
  • plantaardige boter
  • grillpan of tosti-ijzer

Bereiding

  • Besmeer eerst beide boterhammen met pesto.
  • Beleg 1 boterham met de vegan kaas.
  • Snij de tomaat of cherrytomaatjes in dunne plakjes en leg dit op de kaas.
  • Leg de verse basilicumblaadjes op de tomatenplakjes.
  • Vervolgens mag de andere boterham hier bovenop. Besmeer de bovenkant dun met plantaardige boter of olie.
  • Zet de grillpan op middelhoog vuur of zet het tosti-ijzer aan. Leg vervolgens de tosti in de pan of in het ijzer, met de beboterde kant omlaag. Besmeer vervolgens ook de andere zijde dun met plantaardige boter of olie.
  • Bak de tosti aan beide kanten tot het mooi goudbruin is geworden.

 

Vegan tosti

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan tosti maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply