Lekkere gekruide aardappels uit de oven

20 januari 2018
gekruide aardappels

Wij zijn gek op aardappels, vooral uit de oven. Maar soms zijn ze wel wat saai, alleen met een beetje zout. Daarom maak ik de laatste tijd vaak deze gekruide aardappels! Eigenlijk is dit dus meer een recept van de kruidenmix, want ik denk dat iedereen wel weet hoe je aardappels moet bakken.. Dus, ben jij benieuwd naar mijn lekkere gekruide aardappels uit de oven? Lees dan snel verder!

Ingrediënten gekruide aardappels voor 2 personen

  • 500 gram iets kruimige aardappels
  • kwart theelepel knoflookpoeder
  • kwart theelepel uipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje chilipoeder (niet té veel, anders overheerst het de andere smaken)
  • halve theelepel oregano
  • halve theelepel tijm
  • kwart theelepel peper
  • kwart theelepel zout
  • scheutje zonnebloemolie
  • mengkom
  • bakplaat

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Schil de aardappels en snij ze in partjes. Dan mogen ze in de mengkom.
  • Voeg vervolgens alle kruiden, specerijen en het peper en zout toe in de mengkom.
  • Als laatste mag de zonnebloemolie erbij.
  • Hussel alles even goed door elkaar, zodat ieder aardappelpartje een laagje olie met kruiden heeft.
  • Giet alles over op een bakplaat en dan mogen de aardappels in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, controleer wel even of ze niet te hard gaan. Tussendoor een keertje omhusselen.
  • Lekker om te eten met een klodder plantaardige mayo!

 

gekruide aardappels

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere gekruide aardappels ook maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 20 januari 2018 at 13:22

    Mmm dit ziet er heerlijk uit! Ik eet nooit meer gekookte aardappels, maar zo vind ik aardappels wel heerlijk 🙂

    • Reply Sanne 20 januari 2018 at 19:28

      Ja, wij eten eigenlijk ook alleen maar gekookte aardappels als bijgerecht bij iets ‘nats’. Maar verder inderdaad lekker bakken of roosteren in de oven! 😀

    Leave a Reply