Kruidige vegan linzensoep met tomaat en paprika

16 oktober 2018
vegan linzensoep

Ik ben gek op goed gevulde maaltijdsoep als avondeten. Vaak is het zo klaar en omdat ik meestal meer maak dan nodig, kan ik een paar porties invriezen. Handig voor de drukke dagen, dit is dan een fijne manier om toch nog even snel een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten. Deze vegan linzensoep is rijk gevuld met tomaat, paprika en lekker op smaak gebracht door de verschillende kruiden. Wist je trouwens dat linzen veel proteïne, vezels, ijzer, calcium, vitamines en mineralen bevatten? Lekker én ook nog eens gezond!

Ingrediënten voor 4 porties vegan linzensoep

  • 2 blikken linzen à 400 gram
  • 3 paprika’s, ik heb gekozen voor 2 rode en 1 gele
  • 1 blik tomatenblokjes op sap à 4oo gram
  • 1 ui
  • halve teen knoflook
  • 1 liter groentebouillon (klik op de link voor het recept van mijn zelfgemaakte groentebouillon)
  • klein handje verse gesneden peterselie (of 1 eetlepel gedroogde peterselie)
  • klein handje verse gesneden tijm (of 1 eetlepel gedroogde tijm)
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • een snufje chilivlokken
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie
  • soeppan

Bereiding vegan linzensoep

  • Verwarm eerst een scheutje zonnebloemolie in de soeppan, op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en ook de knoflook fijn en voeg dit toe aan de olie, bak dit 3 minuten.
  • Snij de paprika’s in blokjes en voeg dit toe in de pan, bak dit 5 minuten mee. Regelmatig roeren.
  • Voeg alle kruiden en specerijen toe (behalve het peper en zout) en bak dit 1 minuut mee terwijl je blijft roeren.
  • Dan mogen de tomatenblokjes en het sap erbij, bak dit 2 minuten mee. Tomaten uit blik zijn vaak een beetje zurig, door ze even mee te laten bakken ga je dit tegen. Dit heet ontzuren. Voeg eventueel een beetje water toe, mocht er teveel vocht verloren zijn gegaan.
  • Spoel de linzen in een vergiet even om en voeg ze toe in de pan. De groentebouillon mag er ook bij.
  • Breng de linzensoep aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Proef de soep en voeg naar smaak ook nog het peper en zout toe.
  • Serveer de vegan linzensoep bijvoorbeeld met een paar plakken zelfgebakken brood.

 

vegan linzensoep

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan linzensoep ook maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via Instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply