Krokante gefrituurde champignons, een heerlijke snack!

15 juli 2018
krokante gefrituurde champignons

Ik ben gek op champignons en ik eet ze dan ook op alle mogelijke manieren. In dit recept heb ik er een lekkere snack van gemaakt, heerlijk bij een drankje in de tuin. Maar ook op een verjaardag is de schaal zó leeg, wedden? Ik laat je zien hoe je deze lekkere krokante gefrituurde champignons maakt, lees je mee?

Ingrediënten voor krokante gefrituurde champignons

  • half bakje champignons (meer maken? verdubbel dan wel de kruidenmix!)
  • flink wat zonnebloemolie om in te frituren
  • voor het krokante laagje (zorg ervoor dat de schaaltje zo diep zijn, dat de champignons er helemaal kopje onder in kunnen gaan):
  • 1 schaaltje bloem + 1 schaaltje paneermeel + 1 schaaltje ongezoete sojamelk
  • voor de kruidenmix:
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • halve theelepel paprika poeder
  • flink wat peper en zout
  • keukengerei:
  • diepe koekenpan of wok
  • schuimspaan

Bereiding

  • Begin eerst met het schoonborstelen van de champignons en snij een stukje van het uiteinde van het steeltje eraf. Bak de champignons heel even in een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur in de koekenpan of wok, tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben gekregen. Als je deze stap overslaat, blijven de champignons te rauw van binnen tijdens het frituren. Niet lekker!
  • De kruidenmix mag in het schaaltje met bloem, mix dit even goed door elkaar. De smaakmakers zitten dus in de bloem, zorg er daarom ook voor dat je niet overdreven veel bloem gebruikt. Anders proef je straks niets meer van de kruidenmix terug.
  • Laat een flinke laag zonnebloemolie in dezelfde pan warm worden op middelhoog tot hoog vuur. Speel een beetje met de temperatuur indien nodig. Je kunt uiteraard ook de frituurpan gebruiken, zet deze dan op 180 graden.
  • Rol de champignons nu door de bloem, de sojamelk en het paneermeel (in die volgorde) en laat ze voorzichtig met behulp van de schuimspaan in de olie glijden. Frituur ze even kort tot ze goudbruin zijn (duurt echt maar een minuutje) en denk om het spetteren! Haal uit de olie met een schuimspaan en laat ze dan even uitlekken op een stukje keukenpapier voor je ze gaat serveren.
  • Ik serveer de gefrituurde krokante champignons met wat ringetjes bosui en frisse schijfjes citroen.

 

krokante gefrituurde champignons

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere krokante gefrituurde champignons ook maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 15 juli 2018 at 11:32

    Oh dit klinkt écht goddelijk, ik houd van champignon! Ik ga je recept opslaan 🙂

  • info@huhisthisvegan.com'
    Reply Floortje 16 juli 2018 at 19:48

    Zou je erbij kunnen zetten hoeveel gram bloem ongeveer? 🙂

  • Leave a Reply