Koude macaronisalade met tofu, bleekselderij en paprika

1 mei 2017
Macaronisalade

Het gerecht van vandaag is een koude macaronisalade die lekker is als bijgerecht bij de barbecue. Of natuurlijk gewoon met een vers gebakken broodje erbij. Vroeger at ik de macaroni elleboogjes best vaak, maar nu gebruik ik toch vaker andere pastasoorten. Maar in dit gerecht is het formaat precies goed en wordt de salade er lekker smeuïg door.

Ik gebruik kala namak zout, wat door het hoge zwavelgehalte die typische gekookte ei smaak afgeeft. Gebruik hier toch zeker niet teveel van, een kwart theelepeltje is echt voldoende. Je kunt het eventueel ook weglaten, gebruik dan eventueel wat meer kerriepoeder voor de smaak.

 

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

  • 200 gram macaroni (ongekookt)
  • 150 gram tofu
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 puntpaprika, ik gebruik een gele
  • klein bosje bieslook
  • kwart theelepeltje kala namak zout (Ekoplaza)
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel plantaardige kwark, ik gebruik Alpro Go On
  • 2 eetlepels vegan mayonaise, ik gebruik Remia Mayolijn 100% Plantaardig
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • halve theelepel uipoeder
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf peper
  • zonnebloemolie
  • kookpan
  • koekenpan
  • hoge mengkom

Bereiding

  • Eerst beginnen we met het koken van de macaroni volgens de verpakking. Leg dit hierna in de mengkom en laat het helemaal afkoelen voordat je de andere ingrediënten erbij doet.
  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een klein beetje zonnebloemolie in warm worden. Knijp eerst grotendeels het vocht uit de tofu en verkruimel dit in de pan. Dit mag je bakken voor ongeveer 7 minuten. Bak in de laatste 2 minuten het kala namak zout, peper, uipoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en de paprikapoeder mee. Laat dit ook weer goed afkoelen en giet dit zo over in de mengkom.
  • Snij de bleekselderij en de puntpaprika in kleine blokjes en doe in de mengkom. De bieslook mag ook fijngesneden worden en erbij.
  • Voeg nu de mosterd, mayonaise, kwark en de edelgistvlokken toe en roer alles goed door elkaar.
  • Zet de macaronisalade in de koelkast zodat het lekker koud is als je het gaat serveren.

 

Eet smakelijk!

En, ga jij deze macaronisalade eens maken?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply