Komkommerrolletjes met verse hummus, vegan kip en wortel

28 april 2017
Komkommerrolletjes

Hoe lekker en kleurrijk zien deze komkommerrolletjes er uit! Dit is eigenlijk een 2 in 1 recept want de hummus die erin zit gaan we ook zelf maken. Ook gebruik ik een trucje waardoor je de hummus lekker romig krijgt. Lees je mee?

Je kunt natuurlijk ook kant en klare hummus gebruiken als je weinig tijd hebt. Maar eerlijk? Deze is veel lekkerder, echt de moeite waard om zelf te maken. De hummus is zo lekker romig door het verwijderen van de vliesjes van de kikkererwten. Het verwijderen hiervan duurde ongeveer 5 minuten, dus dat viel best mee. Oh ja, je gaat wel wat hummus overhouden. Dit kun je bewaren om bijvoorbeeld de volgende dag lekker op een broodje te doen.

 

Ingrediënten voor 8 komkommerrolletjes

  • 2 komkommers
  • 1 blik kikkererwten, 265 gram uitgelekt
  • 2 wortels
  • 1 Vivera plantaardige krokante kipschnitzel
  • 1 eetlepel tahini (dit is sesampasta, gewoon te koop bij de AH)
  • sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels vadouvan kruiden, ik gebruik die van Jonnie Boer Original Spices
  • scheut olijfolie
  • scheut water
  • peper & zout naar smaak
  • koekenpan
  • keukenmachine
  • vergiet of zeef
  • grote snijplank
  • kaasschaaf
  • keukenpapier

Bereiding

  • Eerst beginnen we met het bakken van de plantaardige krokante kipschnitzel, doe dit in de koekenpan met een klein beetje olie op middelhoog vuur volgens de verpakking. Leg apart en laat goed afkoelen.
  • Dan gaan we verder met het maken van de hummus. Spoel de kikkererwten om in een vergiet of zeef, laat uitlekken en leg op een grote snijplank neer. Pak een dubbel vel keukenpapier en leg dit op de kikkererwten. Leg je hand hier op en oefen een beetje druk uit (een beetje, dus niet pletten!) terwijl je kleine draaiende bewegingen maakt. Hierdoor laten de vliesjes van de kikkererwten los. Haal het keukenpapier ervan af, verwijder de losgekomen vliesjes en herhaal tot er geen vliesjes meer loskomen.
  • Dan mogen de kikkererwten in de keukenmachine, samen met de tahini, knoflook, citroensap, de vadouvan kruiden, en het peper en zout. De olijfolie en water mogen er in gelijke delen in, speel hier een beetje mee tot je de juiste dikte hebt. Maal dit in de keukenmachine tot je een romige hummus hebt. Leg in de koelkast zodat het lekker koud kan worden.
  • Was de komkommers goed, verwijder de kontjes en snij in de lengte in plakken. Let op: de middelste plakken van de komkommer gebruiken we niet, deze zijn te nat en te breekbaar. Maar je kunt ze gewoon bewaren om later door een smoothie heen te doen. Leg dit op keukenpapier en dep ze goed droog.
  • Was de wortel en snij dit in heel dunne reepjes, oftewel julienne. Snij de plantaardige krokante kipschnitzel ook in dunne repen. Het is de bedoeling dat beide soorten reepjes een stukje langer zijn dan de breedte van de komkommer, zodat ze er straks bovenuit steken.
  • Smeer nu de hummus over de plakken komkommer heen en leg aan het uiteinde een reepje kipschnitzel en meerdere reepjes wortel neer. Nu is het alleen nog een kwestie van voorzichtig oprollen en op een leuk bord neerzetten.

 

Komkommerrolletjes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze komkommerrolletjes maken? Vergeet mij dan niet te taggen via Instagram (@simplyvegan.nl), leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply