Kokosballetjes van cacao, dadels en cashewnoten

16 maart 2017
Kokosballetjes

Heb jij soms van die momenten op de dag dat je net even wat meer energie nodig hebt? Dan is dit het perfecte recept voor een lekker tussendoortje! Ik kan dit bijna geen recept noemen trouwens, want ze zijn echt heel makkelijk om te maken. De kokosballetjes doen aan de smaak van een bountyreep denken, maar dan zonder de toegevoegde suikers. Lekker om mee te nemen voor onderweg en om aan de kinderen voor op school mee te geven.

Ingrediënten voor ongeveer 7 kokosballetjes

  • 7 medjoul dadels
  • 50 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 20 gram kokosrasp + extra om de balletjes in te rollen
  • 10 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • keukenmachine

Bereiding

  • Doe de cashewnoten met het snufje zout in de keukenmachine en maal dit fijn tot het net geen poeder is, er mogen nog best wat kleine stukjes inzitten. Haal eruit en leg apart.
  • Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine. Maal dit fijn.
  • Voeg de gemalen cashewnoten, het kokosrasp en de cacaopoeder toe in de keukenmachine en meng dit even goed door elkaar.
  • Nu kun je balletjes rollen van het mengsel. Een beetje afhankelijk van de grootte, haal je er 7 balletjes uit.
  • Rol de balletjes door de kokosrasp.

 

Kokosballetjes

 

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens dit soort balletjes gegeten?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.