Kersenflapjes, lekker als tussendoortje bij de koffie!

19 november 2017
kersenflapjes

Ik heb al eens deze heerlijkeΒ appelflappenΒ gemaakt, maar het recept voor deze kersenflapjes wilde ik je ook niet onthouden! Heerlijk voor bij de koffie, of in het weekend bij de lunch. Of lekker bij het ontbijt, doe eens gek! πŸ˜€ Wedden dat je je best moet doen om het bij 1 te houden? Klik snel verder voor het recept!

Bereiding voor 4 kersenflapjes

  • 1 doosje bevroren kersen van 250 gram, ontdooid
  • 4 vierkante plakjes vegan bladerdeeg
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1Β eetlepel maizena + 2 eetlepels koud water
  • paar eetlepels ruwe rietsuiker om te bestrooien (ofΒ gewoon kristalsuiker, als je dit niet in huis hebt)
  • een paar eetlepels sojamelk
  • 2 kommetjes
  • kookpannetje
  • bakplaat + bakpapier

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 225 graden (elektrisch).
  • Haal ook alvast de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze een minuut of 10 ontdooien.
  • Terwijl bovenstaande dingen bezig zijn, gaan we de vulling maken.
  • Snij de helft van de ontdooide kersen in tweeΓ«n.
  • De kersen mogen in het kookpannetje, samen met de suiker. Zet dit op middelhoog vuur, af en toe roeren. Terwijl de kersen opwarmen, meng je in een kommetje het maizena en de eetlepels koud water. Als de suiker bij de kersen is opgelost, mag het maizena-papje erbij. Warm dit nog even goed door tot het vocht niet meer zo vloeibaar is maar wat dikker is geworden. Haal de pan van het vuur en laat dit een beetje afkoelen.
  • Leg een hoopje van het kersenmengsel in een bladerdeegΒ plakje en vouw ze diagonaal dicht, zodat je een driehoek hebt. Met een vork kun je de zijkanten dicht drukken. Zorg ervoor dat je dit echt goed stevig doet, anders loopt de vulling eruit in de oven. Giet wat sojamelk in een kommetje en besmeer hier (met een kwastje of de bolle kant van een lepel) de kersenflapjes mee. Dit zorgt voor de mooie goudbruine kleur na het bakken. Strooi hier tot slot nog wat ruwe rietsuiker overheen.
  • De kersenflapjes mogen voor ongeveer 15 minuten in de oven, afhankelijk van je oventemperatuur. Laat een beetje afkoelen voor het serveren, de vulling is heet!

 

kersenflapjes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere kersenflapjes ook makenΒ en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie viaΒ instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • justmerianne@hotmail.com'
    Reply Rianne 20 november 2017 at 14:34

    Als je het nog sneller (en misschien ongezonder, want ik weet niet precies of er meer suiker inzit dan in jouw recept zo uit het hoofd) wilt maken, kun je ook een potje vlaaifruit met kersen van de Hak gebruiken voor de vulling. Handig voor een onverwachts visite moment πŸ™‚ Ze zien er lekker uit!

    • Reply Sanne 20 november 2017 at 16:43

      Ja, dat is ook een goede tip Rianne! πŸ™‚

    Leave a Reply