Italiaans gevulde champignons, een heerlijk hapje!

8 september 2017
Italiaans gevulde champignons

Ik laat je weer een ontzettend lekkere partysnack zien, dit keer met mijn favoriete groente: Italiaans gevulde champignons! In dit recept van gevulde champignons heb ik ze al eens eerder gemaakt, maar dan met spinazie en sjalotjes. Dit keer maak ik ze op z’n Italiaans met tomaten, vegan kaas en Italiaanse kruiden. Een ontzettend lekker hapje, weer eens iets anders dan een schaaltje chips!

Ingrediënten voor ongeveer 20 Italiaans gevulde champignons

  • 2 bakjes van 250 gram grote kastanjechampignons
  • 50 gram geraspte vegan kaas
  • 2 trostomaten
  • 1 boterham, hoe ouder (oftewel droger) hoe beter
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel uipoeder
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • keukenmachine
  • mengkom
  • bakplaat + bakpapier

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Borstel eerst de kastanjechampignons schoon en snij een klein stukje van de onderkant van het steeltje af. Dit gooi je weg. Snij vervolgend het hele steeltje eruit, zodat je een mooi kuiltje krijgt wat we straks gaan vullen. Snij de vulling en de rest van de steeltjes goed fijn en bewaar het voor straks.
  • Het brood mag in de keukenmachine, maal dit tot kruimels en leg even apart voor straks.
  • Snij de trostomaten in kleine fijne stukjes, het natte vruchtvlees gebruiken we niet en mag je weggooien. De tomatenstukjes mogen in de mengkom.
  • De Italiaanse kruiden, knoflook- en uipoeder mogen ook in de mengkom. Ook de vegan kaas, broodkruimels, champignonrestjes en olijfolie mogen erbij. Roer alles goed door elkaar en voeg tot slot peper en zout naar smaak toe.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en smeer hier een klein beetje olijfolie op.
  • Vul de uitgeholde champignons met het mengsel en leg ze op de bakplaat. Dit mag de oven in voor ongeveer 10 minuten.
  • Als de champignons klaar zijn, mag je ze op een keukenpapiertje neerleggen zodat ze nog even goed kunnen uitlekken.

 

Italiaans gevulde champignons

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere Italiaans gevulde champignons maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.