Hotspot: Vegan Junkfood Bar Amsterdam

7 juli 2018
vegan junkfood bar

Vegan junkfood, ik hou ervan! Vegans willen ook gewoon een keertje lekker kunnen snacken. Die saladebowls doen we doordeweeks wel, in het weekend willen we ook kunnen genieten van een vegan bitterbal op het terras in het zonnetje. En dat kan gewoon! In Amsterdam heb je niet 1, niet 2, maar 3 restaurants waar je helemaal los kunt gaan met je fastfood behoeftes. Je voelt hem vast al aankomen, de Vegan Junkfood Bar is de hotspot die ik je vandaag laat zien!

Vegan Junkfood Bar

De Vegan Junkfood Bar heeft inmiddels alweer 3 (!) vestigingen in Amsterdam! VJFB Eastside in de Eerste Van Swinden straat, VJFB De Pijp op het Marie Heinekenplein en VJFB West op het Staringplein. En dat is niet voor niets natuurlijk, het concept is ontzettend populair. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes, je krijgt precies wat je zou verwachten: vegan junkfood!

vegan junkfood bar

Wat kun je er dan eten? Nou, borrelhapjes bijvoorbeeld! Bitterballen, nuggets, uienringen en springrolls. Heerlijk, met een dipsausje erbij. Daarnaast zijn er uiteraard ook frietjes. Gewone frietjes, truffel frietjes of friet gemaakt van zoete aardappel. Of heb je meer zin in loaded fries, zoals kapsalon? Kan gewoon.
En dan zijn er natuurlijk nog de burgers! En die zijn ontzettend lekker kan ik je vertellen. De burger op de foto is de basic burger, dan heb je ook nog de sumo variant. Die is 2x zo groot, geen idee hoe je dit een beetje elegant in je mond krijgt. Maar ze hebben ook een burger op basis van vegan kip. Allemaal even lekker!
Ik zag trouwens bij de locatie in de Pijp een zwarte/donkerpaarse (!) croissant met een worstje erop voorbij komen, dit is de hotdog. Zag er ook heel goed uit! En zo hebben ze nog meer specials, bekijk vooral de menukaart even zou ik zeggen.
Wat ik alleen niet helemaal begrijp, is waarom er in ieder sausje 2 kleuren sesamzaad gegooid moet worden. Ik bedoel, het ziet er gerust leuk uit hoor. Maar qua smaak voegt het niet zoveel toe. Maar dit terzijde.
Het menu is trouwens niet in alle vestigingen hetzelfde, er zit wat variatie in.

vegan junkfood bar

Dan nog even over de locaties:
VJFB West is niet echt een restaurant, maar meer een plek om even snel iets te snacken. Er zijn wel wat bankjes binnen, maar als ik eerlijk ben nodigt het niet uit tot lang tafelen. Buiten staan er ook een aantal bankjes, ga daar lekker zitten als het zonnetje schijnt! Je moet in dit filiaal aan de counter bestellen.
De Pijp is een echt restaurant met tafeltjes en bediening aan tafel. Neem hier alleen niet je oma mee naartoe, de muziek staat nogal hard. Buiten is er echt een heerlijk terras, deels voorzien van een grote parasol die zorgt voor de broodnodige schaduw. Het terras ligt naast een pleintje met fontein. Dit is ook echt een super plek voor gezinnen met kinderen, die kunnen lekker met blote voeten in de fontein met het water spelen. Kunnen mama en papa lekker met een cocktail genieten van de zon.
Eastside kan ik niets over zeggen, hier ben ik nog niet geweest.
Prijs kwaliteit verhouding? Ik kan mij voorstellen dat sommige bezoekers de prijzen aan de hoge kant vinden. Maar jongens, dit is Amsterdam, is hier heel normaal. Ik vind de prijzen in ieder geval helemaal prima.
Aanrader? Ja zeker, vooral de Pijp!

vegan junkfood bar

Ben jij wel eens bij de Vegan Junkfood Bar geweest en wat vond je ervan? Laat het zeker even weten in de comments!

You Might Also Like

1 Comment

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 7 juli 2018 at 09:38

    Mmm, ik ben er nog niet geweest, maar ben ZO benieuwd!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.