Hotspot: Vegabond

18 maart 2017
Vegabond

Als je in Amsterdam op zoek gaat naar een vegan hotspot, kun je haast niet om Vegabond heen. Opgericht in 2014, gelokaliseerd aan de prachtige Leliegracht in hartje Amsterdam. Vegabond heeft een ruim assortiment vegan levensmiddelen, vergeet niet een grote boodschappentas mee te nemen want er is zoveel keuze! Je kunt er ook terecht in de lunchroom voor een lekkere koffie, vers sapje, heerlijk taartje of smakelijk broodje. De lunchroom zit aan de voorkant van de winkel, bij het grote raam. Je kunt tijdens je lunch lekker naar buiten kijken en genieten van het mooie uitzicht op de gracht. Ik bracht een bezoek aan de winkel en stelde een aantal vragen aan Babet, de eigenaar.

 

4 vragen aan Babet, owner Vegabond

Je was een van de eerste in Amsterdam met een dergelijk concept, hoe ben je erbij gekomen om een winkel/lunchroom te beginnen?

“Ik wilde graag voor mijzelf beginnen en iets met eten gaan doen. Ik was vegetariër, bijna veganist, en ik merkte dat er heel weinig aanbod was. Dus toen dacht ik: ik ga iets doen wat ik leuk vind en waar vraag naar is.”

 

Vegabond

 

Een winkel en lunchroom tegelijk runnen, is dat niet heel veel werk?

“Best wel, meer dan ik van te voren had bedacht. Je bent eigenlijk 2 bedrijven tegelijk aan het runnen. Maar gelukkig heb ik hulp van lieve personeelsleden, ik hoef het niet allemaal alleen te doen. Maar het is inderdaad veel werk.”

Hoe doe je ideeën op tot het bepalen van je assortiment?

“Ik hou goed in de gaten welke nieuwe producten er op de markt komen en dan probeer ik die in te kopen. Soms is er door klanten ook vraag naar bepaalde dingen. Vaak komen er leveranciers ook naar mij toe met hun producten met de vraag of ik het in de winkel wil gaan verkopen. Het aanbod van de lunchroom verzin ik zelf met mijn manager. We kijken natuurlijk wel naar waar mensen naar vragen. We hebben nu bijvoorbeeld tosti’s omdat daar vaak naar werd gevraagd. De vers gemaakte notenkazen die wij verkopen zijn bijvoorbeeld gemaakt door iemand die ermee naar ons kwam met de vraag of wij dit in de winkel willen verkopen. We vonden ze zo lekker dat we dit nu aanbieden.”

 

Vegabond

 

Wat zijn jouw favoriete producten uit de winkel en wat eet jij zelf het liefst uit de lunchroom?

“Het lekkerste product uit de winkel vind ik het cashewnoten ijs van Booja-Booja. Dat is denk ik mijn favoriet. Ik ben een ijsfanaat en miste als veganist wel echt lekker ijs, er was niet veel keuze. Tot ik dit merk ontdekte, echt heel lekker. Maar het is lastig kiezen want ik heb zo veel favorieten. Het lekkerste van onze kaart vind ik het broodje cashew ricotta met pesto en tomaatjes. Van de de zoete dingen vind ik de snickerscake super lekker.”

 

Vegabond

Vegabond

Leliegracht 16, 1015 DE Amsterdam

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.