Hotspot: Vega-Life Amsterdam

27 mei 2017
Vega-Life

Wil je vegan winkelen in Amsterdam? Dan ben je bij Vega-Life op de Singel aan het goede adres! In de gezellige en mooie winkel kun je terecht voor vegan en vegetarische kleding, schoenen, tassen, verzorgingsproducten en… ja, wat eigenlijk niet?

Vega-Life is opgericht door Alex en hij is oorspronkelijk begonnen met een postorderbedrijf voor vegetarische schoenen. Toen het internet in opkomst kwam, heeft hij dit uitgebreid naar een webshop. In 2008 is de winkel op de Singel geopend, waar Mirjam de store-manager is.

 

Vega-Life

Als je de winkel binnenkomt, vallen je 2 dingen direct op. De prachtige glas in lood ramen èn je ziet overal het woord vegan terugkomen. Dat is zeker iets om vrolijk van te worden! Snuffel gerust tussen de rekken met kleurrijke vegan shirts, er zit vast iets leuks voor je bij.

 

Vega-Life

Als je op zoek bent naar een wat nettere vegan tas, kun je hier ook prima terecht. Rechts bovenin staan ze. Ook hebben ze hier tassen van een materiaal wat je niet vaak tegenkomt: kurk. Maar ze verkopen hier ook handbeschilderde canvas tasjes. Hoe leuk is dat!

 

Vega-Life

Er zijn verschillende hoekjes met kasten waar van alles in staat. Hier staan de boeken, dit zijn onder andere kook- en informatieboeken. Zie je dat ze ook plantaardig dierenvoer verkopen? Ik weet dat hier de meningen over verdeeld zijn, maar mocht je ernaar op zoek zijn dan weet je dat je hier terecht kunt.

 

Vega-Life

Schoenen! Heel veel soorten en maten. Ben je op zoek naar een mooie pump, sportieve sneaker of toch meer naar een stoer paar boots? Kan gewoon! De schoenen zijn wat duurder dan bij bijvoorbeeld Scapino of Van Haren. Maar dan krijg je ook echt goede kwaliteit waar je jaren mee vooruit kan. En je weet voor 100% zeker dat je een duurzaam en vegan product hebt gekocht.

 

Vega-Life

Dan wil ik tot slot ook nog een deel van de verzorgingsproducten en supplementen laten zien. Ben je op zoek naar een bepaalde vitamine? Vraag gerust om advies, Mirjam helpt je graag. Kijk ook eens naar de deodorant en tandpasta, dat zijn toch van die producten waar je vaak niet bij stilstaat dat ze niet vegan zijn. Maar hier dus wel!

Ik kan deze winkel echt aanraden om eens lekker te neuzen tussen alle spullen. Geen tijd om naar de winkel te komen? Dan kun je ook gewoon de webshop bezoeken!

 

Vega-Life

Inmiddels verhuisd:
Nieuwe Hoogstraat 3a, 1011 HC Amsterdam

You Might Also Like

1 Comment

  • mvandervos@live.nl'
    Reply Maria 11 oktober 2018 at 11:21

    Vegan- Life is een aantal maanden gelden verhuisd naar Nieuwe Hoogstraat 3 a Amsterdam omdat de ruimte aan de Singel te klein werd.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.