Hotspot: Restaurant Hortus Den Haag

29 april 2017
Hortus

Oh oh Den Haag, wat ben je mooi met al je vegan hotspots! Vandaag laat ik jullie restaurant Hortus zien, vlakbij het prachtige Vredespaleis. Hortus is een vegetarisch restaurant, met vegan opties. Kijk je mee?

 

Hortus

Bij binnenkomst loop je tegen de mooie houten bar aan, in het verlengde daarvan ligt aan de linkerkant de keuken. Je kunt aan tafeltjes tegenover de keuken plaatsnemen, dan heb je een leuk overzicht over wat daar allemaal gebeurt.

 

Hortus

Aan de rechterkant van het restaurant staan gezellige houten tafels met leuke groene stoelen. En dat is dan ook gelijk het thema van het restaurant, hout en groen en dat zorgt voor een frisse en gezellige sfeer.

 

Hortus

Hoe cool is deze bakstenen muur met groene plantjes en de koperen lampen!

 

Hortus

Door het hele restaurant hangen mooie dierenprenten die ook te koop zijn.

 

Hortus

Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. Ze serveren kleine porties en raden ook aan om gezamenlijk meerdere gerechtjes uit te kiezen, zodat je dit samen kunt delen. De diner gerechtjes kosten € 8,50 per stuk, tenzij anders aangegeven. Alle gerechten zijn dus vegetarisch en op de kaart staat duidelijk aangegeven of iets vegan is, of dat het mogelijk is om het gerecht te veganizen. De vegan opties bij het ontbijt zijn een beetje karig. Je bent aangewezen op yoghurt en fruit. Dat is een beetje jammer, vooral omdat het echt niet moeilijk is om aan goede vegan broodjes met lekker beleg te komen. Ik koos dus voor een sojayoghurtje met vers fruit. De lunch en diner gerechten zien er prima in orde uit. Wat dacht je van huisgerookte bietencarpaccio, vegan coq-au-vin (!) en een tarte tatin van mango met een siroop van rode peper? Ja, hier kom ik zeker nog een keer terug voor het diner!

 

Restaurant Hortus

Anna Paulownaplein 3, 2518 BK Den Haag

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.