Hotspot: FOAM Catering

15 april 2017
Foam

In de mooie wijk Willemspark in Den Haag ligt FOAM Catering, een veganistische hotspot waar je terecht kunt voor ontbijt en lunch. Bij binnenkomst en het zien van de kaart is gelijk duidelijk dat dit niet zomaar een lunchroom is: hier staat verse, gezonde en natuurlijke voeding hoog in het vaandel. Je kunt hier als vegan je hart ophalen!

Op de kaart staan verse sapjes, koffiespecials en verschillende soorten thee. Als ontbijt kun je kiezen voor pancakes en natuurlijk mag een heerlijke smoothie bowl ook niet ontbreken. De lunchgerechten zagen er zo goed uit dat ik bijna niet kon kiezen! Ik bedoel.. crispy tostada’s, vegan meatloaf en quesadilla’s? En alles voorzien van een lekkere hoeveelheid groente, je komt hier niets te kort. Ik heb hier echt heerlijk gegeten en genoten van de gezellige sfeer. Zeker een aanrader!

 

Foam

In het voorste gedeelte heb je aan de ene kant uitzicht op de mooie Frederikstraat en aan de andere kant op de bar waar onder andere alle sapjes en drankjes worden gemaakt.

 

4 vragen aan Rjimke – eigenaar FOAM Catering

Wat is jouw achtergrond qua opleiding/studie en heb je bij de keuze hiervoor altijd in je achterhoofd gehouden dat je een cateringbedrijf/lunchroom wil beginnen?

Ik heb na de middelbare school de Hotelschool in Groningen gevolgd. Via die opleiding heb ik stages gedaan in Duitsland en Londen en daar kwam ik in de keuken terecht. Ik voelde me meteen op mijn plek, hield van het harde werken en van het teamwork. Desondanks ben ik begonnen met een HBO opleiding in Den Haag. Om mijn studie en kamer te betalen werkte ik in de bediening van verschillende restaurants en kwam ik op een gegeven moment in de keuken van PUCK terecht. Ik kon daar zó ontzettend veel leren. Ik ben gestopt met mijn opleiding en ben fulltime bij PUCK gaan werken. Na een jaar heb ik mijn baan opgezegd om te gaan reizen.”

 

Foam

Oh my.. Wat hier op de foto staat is een kleine selectie van wat in de vitrine staat, er is een ruime keuze aan zoetigheden.

 

“Terug in Den Haag heb ik in veel mooie zaken gewerkt, keukens helpen opstarten en uiteindelijk ben ik naast mijn werk een vegatarisch – biologisch catering bedrijf begonnen.

Omdat ik zelf meer en meer bewust werd van de voeding die ik at en mijn gasten voorschotelde ben ik in 2013 begonnen met de drie jarige opleiding tot natuurvoedingskundige. In 2016 heb ik mijn diploma behaald. Ondertussen was ik begonnen met het leveren van verse maaltijden bij natuurvoedings winkels in Den Haag en de vraag naar catering nam toe. Op een gegeven moment groeide ik uit mijn productie keuken en ben ik op zoek gegaan naar een andere, grotere locatie. Deze vond ik op de Frederikstraat.”

 

Foam

In het achterste gedeelte heb je leuk uitzicht op de tuin en het terras en je zit als het ware ‘aan de keuken’. Heel gezellig en je kunt leuk meekijken met de kok.

 

Is alles op de kaart vegan en biologisch?

Alles op onze kaart is veganistisch en bijna alles is biologisch. Het enige dierlijke product dat wij in huis hebben is koemelk voor in de koffie. We cateren wel veganistisch én vegetarisch. Voor sommige mensen is veganistisch eten nog een té grote stap en wij zijn dan al heel blij dat ze kiezen voor geen vlees en geen vis.”

 

Foam

Aan de vensterbank bij het raam kun je heerlijk naar buiten kijken, ook is er een speelhoekje voor de kids.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor het bedenken van de gerechten?

“Ik ben groot fan van Isa Chandra en van Minimalist baker. Daarnaast werken er veel veganisten bij me en die hebben ook leuke ideeën. Verder vind ik het leuk om gerechten waar normaal gesproken wel dierlijke producten in zitten te veganisen.”

 

Foam

Op het krijtbord staan de specials van de dag, ook kun je diverse boeken lezen en zelfs kopen.

 

Wat is jouw favoriete gerecht van de kaart en waarom?

Een gerecht dat nooit meer van de kaart af gaat is de Quesadilla. Wij maken hiervoor zelf “kaas” van bonen, miso etc en vullen daarmee de quesadilla samen met jalepeno pepers en verse groenten. Hierna worden ze in de olie krokant en goudbruin gebakken. SUPER lekker! :)”

 

Foam

Ik ging zelf voor de crispy tostada met tofu, diverse groenten en sla. Lekker zeg!

 

FOAM Catering co

Frederikstraat 44, 2514 LL Den Haag

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.