Hotspot: Dogma Hotdogbar Utrecht

3 juni 2017
Dogma hotdogbar

Vandaag laat ik jullie een hotspot zien waar je een heerlijke vegan hotdog kunt eten. Wacht, zei je nou vegan hotdog? Ja hoor, dat kan gewoon bij Dogma Hotdogbar in de Voorstraat in hartje Utrecht! Dogma is in 2016 geopend door eigenaren Hugo en Jeroen. Oké, dit is niet een vegan of vegetarisch eettentje, er worden hier ook hotdogs van vlees geserveerd. Maar omdat de vegan hotdog zo populair is op social media, moest ik dit natuurlijk hoogstpersoonlijk gaan testen voor mijn blog. Lees je mee?

Dogma hotdogbar

De zaak ziet er van binnen stoer uit, industriële elementen gecombineerd met marmeren wanden en houten meubels. Ik hou ervan! Bij de counter kun je een keuze maken uit het menu en je bestelling wordt (als je buiten zit) naar je tafeltje gebracht. Je kunt hier dus ook heerlijk buiten op het terras eten, dan heb je een leuk uitzicht op de roerige straat. Er staat 1 vegan hotdog op het menu, daarnaast kun je genieten van de verse frieten. Die komen trouwens met vegan mayonaise! En naar mijn mening ook gelijk de lekkerste die er is, namelijk de 100% plantaardige mayo van Remia. Hugo vertelde mij trouwens dat er in de toekomst plannen zijn om sommige sauzen op basis van de vegan mayonaise te maken, waardoor er dan voor de vegan hotdog meerdere toppings mogelijk zijn. Dat zou leuk zijn!

 

Dogma

En dit is hem dan: de Vrome Vreter (ja, zo heet de vegan hotdog echt)! Het vegan meergranenbroodje is zacht van binnen en knapperig van buiten. Echt heel goed gemaakt. De vegan worst is vrij zacht, ik denk dat het een soort falafel in worstvorm is. Verwacht dus geen knapperige worst. De worst is goed op smaak! De toppings zijn zuurkool (dit ligt onder de worst), gegrilde paprika, maïs, witte en crispy ui, bosui, sla (of was het bietenblad?) en een lekkere homemade ketchup. Door de toppings gecombineerd met de worst proefde ik toch zo’n typische hotdog smaak, goed gelukt! De verse frieten waren ook fantastisch en dat zeg ik niet vaak!

De vegan hotdog kost € 8,00, de verse frieten met vegan mayo € 2,70. Ja, dat zijn inderdaad geen snackbar prijzen. Maar dit is ook geen snackbar, maar een hotdogbar. Ik had voor de foto eigenlijk mijn hand ernaast moeten leggen om te laten zien dat dit een enorm groot broodje is, het is echt een hele maaltijd. De prijs-kwaliteit verhouding is prima in orde. Ik kan iedereen aanraden om Dogma te bezoeken en lekker te genieten van de Vrome Vreter!

Dogma hotdogbar

Voorstraat 17, 3512 AH Utrecht

(een deel van de foto’s is aangeleverd)

You Might Also Like

2 Comments

 • jenniferkerkvliet@gmail.com'
  Reply Jennifer 23 september 2017 at 10:27

  Wat leuk om te lezen 🙂 ik fiets er vaak langs maar nooit geweten dat ik hier ook eens naar binnen kan stappen om iets te eten! Thanks voor de tip!

  • Reply Sanne 23 september 2017 at 12:27

   Ja, leuk hè! Het is maar goed dat ik niet in de buurt van Utrecht woon, anders was ik er veel te vaak een hotdog gaan eten.. 😀

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.