Hotspot: Deer Mama Amsterdam

24 november 2018
deer mama

Yes, Amsterdam is weer een vegan hotspot rijker! En niet zo maar een, Deer Mama is namelijk de grote zus van Dophert. Je weet wel, die populaire vegan lunchroom waar je de allerlekkerste blueberry pancakes van Amsterdam eet. Ik kreeg een mailtje of ik met een aantal andere bloggers langs wilde komen voor een etentje. Dat liet ik mij niet twee keer zeggen en de oppas voor Joris was al snel geregeld. Het is een hotspot verslag geworden met lekker veel foto’s, veel plezier met lezen!

Deer Mama Vegan Mylk & Burger Bar

deer mama

Kunnen wij het eerst even over het interieur hebben… kijk dan! Roze en blauwe pastelkleuren en neon licht, het heeft een echte Miami vibe. Alsof je ineens in een Amerikaanse tv-show uit de ’90 zit. Wat ik altijd wel mis in restaurants die bestaan uit een lange rechthoek zijn ramen, ik vind het altijd wel prettig om veel daglicht te zien en naar buiten te kunnen kijken. Het voelt anders vaak een beetje opgesloten. Dat gevoel had ik hier ook een tikkeltje, maar ik moet zeggen dat ze dit met de vele plantjes toch mooi hebben opgelost. Het is een mooi geheel geworden. Leuk detail: zelfs de toiletten zijn in stijl, heel mooi.

 

deer mama

Dit is trouwens wat je als eerste ziet als je binnenkomt, een vitrine vol heerlijke taarten. Ik zag op Instagram ook nog donuts voorbij komen, ik kom zeker nog eens terug om ze te proeven!

 

deer mama

Bij de vitrine staat deze enorme koffiemachine, maar ook een softijsmachine én een milkshake maker. Naast de klassieke milkshakes zijn er ook boozy milkshakes. “Dirty banana I have the stuff you want”, “Mama said knock you out” en “White Russian”. Yep, dit wil je.

 

Waar (bijna) alles om draait: het eten!

deer mama

Je kunt er terecht voor lunch, brunch en diner. Wat dacht je van deze funky rice noodles als lunch? Maar ook de haast klassieke granola bowl, pannenkoeken en toast met verschillende soorten beleg ontbreken niet op de kaart.

 

deer mama

Wat ik ook erg leuk vind, is dat er gerechten op de kaart staan om samen te delen. Fried cauliflower (mijn favoriet), pani puri ( op de foto), bbq plantain… zomaar wat gerechtjes, er is keuze genoeg.

 

deer mama

Er zijn 5 soorten burgers (ik herhaal, 5 soorten burgers) waar je uit kunt kiezen. Ik heb ze niet allemaal geproefd, maar mijn favoriet was absoluut The BBQ. Tikkeltje pittig met o.a. cheddar ‘cheese’, augurk en barbecuesaus. Uiteraard met gewone of zoete aardappel frietjes erbij. Waar ik ook erg enthousiast over ben, is dat ze een goede keuze aan verschillende soorten wijn hebben. En niet alleen dat, ze kunnen er ook nog iets over vertellen.

 

deer mama

Oké, tijd voor een eindoordeel. Ik had van tevoren niet verwacht dat de kaart zo uitgebreid en compleet zou zijn, echt een leuke verrassing. Het eten is gewoon ontzettend lekker en goed, voor ieders smaak is er wel iets te vinden. Ik denk dat Deer Mama door het soort eten en de veelzijdige kaart een gevarieerd publiek kan trekken. Je kunt hier met je hipstervrienden naartoe, maar ook zéker met je gezin of opa en oma. De accommodatie is gezellig, het personeel is vriendelijk en kundig. Ik ga hier vaker terugkomen!

Deer Mama
Ceintuurbaan 71, Amsterdam

You Might Also Like

1 Comment

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 25 november 2018 at 07:33

    Wat een geweldig interieur en aaah het eten ziet er ZO goed uit <3

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.