Hotspot: Broei Utrecht

17 juni 2017
Broei

Ik werd getipt om eens naar Broei aan de Oosterkade in Utrecht te gaan. Een vegetarisch restaurant met vegan opties, waar je bovendien heel fijn kunt werken als je dat zou willen. Dat heb ik gedaan en ik was onder de indruk, wat een fijne plek!

 

Broei

Broei is dus niet alleen een restaurant, maar je zou het ook kunnen zien als een fijne flexibele werkplek. Zoals je op de foto ziet zijn er diverse lange tafels met stopcontacten, waar je goed aan kunt werken achter de laptop. Terwijl je ondertussen kunt genieten van een goede kop koffie of een lekker sapje. Ook zijn er natuurlijk diverse tafeltjes waaraan je kunt lunchen of dineren. Maar er zijn ook lekkere luie stoelen, kussens en bankjes waar je heerlijk op kunt chillen. Hoe gaaf is dit! Ik heb dan ook diverse soorten mensen gezien, van gezinnen tot studenten. Dit geeft een hele leuke en inspirerende vibe, ik snap wel dat je hier komt om te werken of studeren!

 

Broei

Kijk nou hoe leuk het interieur is. Het restaurant is één grote open ruimte, inclusief de keuken. Maar toch voelt het door de verschillende hoekjes, meubels en gebruik van materialen knus en gezellig aan. Ik heb mij laten vertellen dat sommige locals wel 3x per week komen eten, dat begrijp ik helemaal!

 

Broei

Oké, over naar het eten. Alle vegan gerechten staan netjes met de letter V aangegeven op de menukaart. De vegan keuze in het ontbijt- en lunchmenu is niet heel groot, je bent beperkt tot maar een paar gerechten (sojayoghurt met toppings, 1 vegan sandwich en 1 vegan salade). Zo ook de vegan borrelhapjes, persoonlijk denk ik dat het wel iets creatiever kan dan gemarineerde olijven en gemengde nootjes. Maar dan verder naar het diner, daar valt al wat meer te kiezen. Je kunt kiezen tussen 2 vegan voorgerechten (vegan salade en in nori gebakken tofu), 2 vegan hoofdgerechten (panella met diverse groenten en een cajun bloemkoolsteak) en 1 nagerecht (crumble met fruit en kokosijs). Dit klinkt allemaal erg lekker! Ik at als lunch een sandwich met gerookte tempeh, kimchi, chilisojanaise en pinda’s. Het gerookte van de tempeh paste prima bij de frisse en zurige kimchi en komkommer. Lekker!

Ik vind dit een ontzettend leuk restaurant met heel aardig en behulpzaam personeel. Er hangt een lekkere relaxte sfeer en als ik in Utrecht zou wonen zou ik hier zeker regelmatig langskomen om lekker te werken en te eten. Een aanrader!

 

Broei

Oosterkade 24, 3582 AV Utrecht

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.