Het nieuwe regeerakkoord, een doekje voor het bloeden

12 oktober 2017
het nieuwe regeerakkoord

Stelselmatige mishandelingen, martelingen, verkrachtingen, ongewenste zwangerschappen en slachtpartijen. Nee, dit is geen opsomming van de situatie in derdewereldlanden die in staat van oorlog verkeren. Dit gaat over slachtoffers in Nederland. Huh, maar in Nederland hebben wij het toch zo goed? Dat klopt, als je tenminste 2 armen, 2 benen hebt en rechtop loopt. Juist, ik heb het over de in het verdomhoekje weggezette slachtoffers van de bio-industrie. En ik wil het in het bijzonder hebben over de rol die ons kakelverse nieuwe kabinet hier in gaat spelen. Want volgens mij zijn ze in het nieuwe regeerakkoord, genaamd ‘vertrouwen in de toekomst’, een aantal bullet points vergeten op te schrijven.

Bio-industrie

In het nieuwe regeerakkoord is namelijk bar weinig te vinden over het terugdringen van de onvermijdelijke effecten die de bio-industrie heeft op het dierenwelzijn en milieu. Terwijl het nu inmiddels toch wel duidelijk is dat we op deze manier niet door kunnen gaan. Ik geloof niet dat er iemand is die zonder weg te kijken de verschrikkelijke beelden van de dieren in megastallen en slachterijen kan zien, die de afgelopen periode nog veelvuldig in het nieuws waren. En als je dat wel kunt, zou ik je adviseren eens met iemand te gaan praten, want dan gaat er iets niet helemaal goed met je. Dat kan trouwens gewoon, want het kabinet stelt deze kabinetsperiode 170 miljoen beschikbaar aan preventie en gezondheidsbevordering, zo valt te lezen. Maar dat terzijde.

Grootste vervuilers in Nederland

De veehouderij is één van de grootse vervuilers in Nederland, dat is een feit. Het nieuwe kabinet had nu een mooie kans gehad om hier eindelijk eens paal en perk aan te stellen. Dit hebben ze echter niet gedaan. Wat zeg ik, mooie kans? Nee, ze zijn het verplicht! Niet alleen aan alle dieren, die echt niet voor hun lol een vreselijk leven hebben, op criminele wijze worden behandeld en uiteindelijk worden gedood. Maar ze zijn het ook verplicht aan ons. Ja, aan jij en ik, onze kinderen, kleinkinderen en alle andere nakomelingen die nog gaan volgen. Want als we met z’n allen doorgaan op dezelfde voet, dan is het snel afgelopen met de wereld zoals wij die nu kennen.

Een doekje voor het bloeden

In de media komt nu overal de term ‘groen kabinet’ naar voren. Maar zijn ze daadwerkelijk zo groen? Ze hebben nu dus een mooi klimaatbeleid opgesteld, met daarin een klimaatdoelstelling voor 2030. Een lange baan project. Allemaal mooi en aardig, maar willen ze daadwerkelijk iets voor het milieu en de toekomst van onze aardbol betekenen? Dan is de kortste klap toch echt die van het streven naar de afschaffing van de bio-industrie. En schuif dit nu niet ook op de lange baan, maar hang hier een korte termijn aan. Kabinet, neem je verantwoordelijkheid!

Vertrouwen in de toekomst? Dit kabinet geeft niet meer dan een doekje voor het bloeden.

You Might Also Like

6 Comments

 • joyce@nevernotcooking.nl'
  Reply Joyce 12 oktober 2017 at 10:08

  Sterk! Dit is ook echt precies hoe ik het zie!

  • Reply Sanne 12 oktober 2017 at 15:54

   Dankje! 🙂

 • justmerianne@hotmail.com'
  Reply Rianne 12 oktober 2017 at 11:29

  Geheel mee eens!

  • Reply Sanne 12 oktober 2017 at 15:55

   Yes! 🙂

 • roxannegottschalk@gmail.com'
  Reply Roxanne 12 oktober 2017 at 18:44

  Ik ga hem op Facebook delen! Nice!

  • Reply Sanne 12 oktober 2017 at 19:17

   Ik zag het, super leuk Roxanne! 🙂

  Leave a Reply