Havermoutkoekjes van banaan, amandel en pure chocolade

6 april 2017
Havermoutkoekjes

Koekjes, wie is er niet gek op! Dit zijn niet de typische suikerbom koekjes, maar dit is meer een gezondere variant met maar 3 ingrediΓ«nten en 1 topping. Varieer ook eens met een andere topping, bijvoorbeeld kokossnippers of jam. Makkelijk te maken en ook heel leuk om samen met kinderen te doen. Wedden dat ze in de smaak vallen?

IngrediΓ«nten voor 10 havermoutkoekjes

  • 100 gram havermoutvlokken
  • 50 gram ongebrande amandelen
  • 2 rijpe bananen
  • pure chocolade
  • keukenmachine
  • mengkom
  • rubberen spatel
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
  • Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze grof zodat er nog wel kleine stukjes zichtbaar zijn. Giet hierna over in de mengkom.
  • De havervlokken mogen nu in de keukenmachine. Maal deze grof. Het moet geen poeder worden, maar de vlokken mogen ongeveer de helft kleiner gemaald worden. Dit mag ook in de mengkom.
  • Neem de rijpe bananen (hoe bruiner, hoe beter!) en prak ze met een vork fijn, tot ze net niet vloeibaar zijn geworden.
  • Doe de geprakte bananen in de mengkom en meng dit met een rubberen spatel goed door elkaar tot het een samenhangend mengsel is geworden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Neem nu een eetlepel en schep hiermee het mengsel uit de mengkom. Doe dit in je hand en kneed er een balletje van. Druk dit tussen je handen voorzichtig plat. Niet te dun, niet te dik. Hoe dikker je ze maakt, hoe zachter ze van binnen worden. Ik heb ongeveer 1 cm dikte aangehouden. Leg ze op de bakplaat.
  • Dit mag in de oven voor ongeveer 12 – 14 minuten, afhankelijk van de dikte en temperatuur van je oven. Laat hierna afkoelen op een rooster.
  • Smelt nu de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld, kun je ze besprenkelen met de chocolade.

 

Havermoutkoekjes

 

Eet smakelijk!

Wat voor havermoutkoekjes eet jij graag en heb je ze wel eens zelf gemaakt?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply