Hartige spinazie pannenkoeken met aardappels en ui

28 mei 2017
spinazie pannenkoeken

Een tijdje terug plaatste ik een recept voor luchtige vegan pancakes, nu laat ik jullie een hartige variant zien die je prima als avondeten kunt eten. De spinazie in de spinazie pannenkoeken zorgt voor de leuke groene kleur en door de groenten zijn deze pannenkoeken heel gezond!

Ingredienten voor ongeveer 2 spinazie pannenkoeken

  • 240 ml water
  • 120 gram speltmeel
  • 100 gram spinazie
  • 3 middelgrote aardappels
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • plantaardige margarine om in te bakken
  • peper & zout
  • kruiden naar keuze, ik gebruik een flinke snuf kerrie- en paprikapoeder
  • keukenmachine
  • mengkom
  • garde
  • koekenpan + deksel

Bereiding

  • Eerst beginnen we met de ui en de aardappelen. Snij deze beide fijn, zodat ze ongeveer hetzelfde formaat hebben. Bak ze vervolgens in een beetje plantaardige margarine voor ongeveer 10 minuten, tot de kleine blokjes aardappel gaar zijn. Bak in de laatste minuut een uitgeperst teentje knoflook mee en voeg ook wat peper & zout en kruiden naar smaak toe. Leg dit even apart en maak de pan schoon.
  • Dan gaan we nu verder met het beslag. De spinazie mag in de keukenmachine, maal dit helemaal fijn. Dit mag in de mengkom, net als het meel en het water. Roer dit met de garde goed door elkaar.
  • Verhit de koekenpan op laag tot middelhoog vuur en laat hier wat plantaardige margarine in warm worden. Schep hier wat van het beslag in, hier bovenop mag dan wat van het ui/aardappel mengsel en daar bovenop weer wat beslag. De deksel mag op de koekenpan en bak dit tot de bovenkant van de pannenkoek niet meer nat is. Draai dan de pannenkoek om en bak nog even met de deksel op de pan, tot de onderkant ook gaar is.
  • Ik vind ze zo al lekker genoeg, maar je kunt er ook voor kiezen om er iets extra bij te serveren. Bijvoorbeeld nog wat extra rauwe spinazie of een handje gesneden tomaatjes.

 

spinazie pannenkoeken

 

Eet smakelijk

Ga jij deze spinazie pannenkoeken maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Ybroeks@hotmail.com'
    Reply Yvonne 14 mei 2018 at 19:57

    Ik heb deze net gemaakt, maar dan met zoete aardappel in plaats van gewone. Ze waren heerlijk! Bedankt voor het recept!

    • Reply Sanne 26 mei 2018 at 17:10

      Lekker, graag gedaan! 🙂

    Leave a Reply