Gevulde paprika’s met champignons, vegan gehakt en couscous

24 april 2017
Gevulde paprika's

Hebben jullie wel eens gevulde paprika’s gegeten? Ik heb ze eigenlijk nog nooit zelf gemaakt. En dat terwijl ze zo makkelijk te maken zijn! Door de groenteΒ te combineren met couscous is dit een behoorlijk voedzame, gezonde en ontzettend lekkere maaltijd geworden. Benieuwd geworden naar het recept? Lees dan snel verder!

IngrediΓ«nten voor 4 gevulde paprika’s (2 personen)

  • 4 rode paprika’s,Β brede exemplaren
  • 1 verpakking vegan gehakt, ik gebruik Tivall
  • 250 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 groot blikje tomatenpuree, 140 gram
  • 3 scheuten water
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels edelgistvlokken + extra
  • snufje kaneel
  • couscous voor 2 personen
  • zout & peper naar smaak
  • zonnebloemolie
  • koekenpan
  • ovenschaal
  • mengkom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Kook eerst de couscous volgens de verpakking.
  • Borstel de champignons schoon, verwijder een stukje van het steeltje en snij in kleine blokjes. Laat wat zonnebloemolie warm worden in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes champignons voor 5 minuten.
  • Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn en bak dit hierna voor 5 minuten mee.
  • Dan mag nu het vegan gehakt erbij, bak dit voor 3 minuten mee.
  • Als laatste mogen de tomatenpuree, de ketjap manis enΒ het water erbij. Bak dit voor 1 minuut mee.
  • Schep nu alles van de koekenpan over in de mengkom. Hier mogen ook de couscous, de edelgistvlokken, de kruiden en het peper en zout bij. Roer dit goed door elkaar.
  • Was de paprika’s en snij de bovenkant eraf (dus de kant van het steeltje). Verwijder voorzichtig de zaadlijsten uit de binnenkant, de paprika moet heel blijven. Vul de paprika’s met het mengsel en strooi nog wat edelgistvlokken over de bovenkant. Hou je nog wat van het mengsel over? Lucky you! Eet je dit morgen lekker als lunch, gewoon koud of even opwarmen.
  • Smeer de bodem van de ovenschaal in met een klein beetje olie, zodat ze er straks niet aan vast plakken, en leg de gevulde paprika’s in de ovenschaal.
  • De paprika’s mogen voor ongeveer 20 – 25 minuten in de oven.

 

Gevulde paprika's

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze gevulde paprika’s maken? Laat mij in de reacties weten wat je ervan vond of tag mij op instagram (@simplyvegan.nl), leuk!

You Might Also Like

1 Comment

  • anjavanlune@live.nl'
    Reply Anja 21 september 2018 at 11:42

    Eenvoudig te maken en zeer smaakvol. Een aanrader!!!

  • Leave a Reply