Gevulde champignons met spinazie, broodkruimels en sjalot

17 maart 2017
Gevulde champignons

Ik ben gek op de hartige smaak van champignons, vooral met lekker veel peper en zout op toast. Ik maakte een gevulde variant, vol van smaak en leuk voor op een verjaardag of bij de borrel. Als je deze gevulde champignons op tafel zet, weet ik zeker dat de schaal binnen no time leeg is!

Ik heb gekozen voor kastanjechampignons omdat deze wat steviger en smaakvoller zijn dan gewone champignons. In plaats van boterhammen zou je ook paneermeel kunnen gebruiken, maar broodkruimels zelf maken is een fluitje van een cent met de keukenmachine. Probeer ook eens te variรซren met het toevoegen van een rood pepertje, lekker pittig!

Ingrediรซnten voor ongeveer 13 gevulde champignons

  • 1 doosje kastanjechampignons
  • paar handjes spinazie
  • 2 boterhammen, hoe ouder hoe beter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bosui
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • sap van een halve citroen
  • halve eetlepel olijfolie
  • peper en zout, niet te zuinig
  • keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij een klein stukje van de onderkant van het steeltje af. Dit gooi je weg. Snij vervolgend het hele steeltje eruit, zodat je een mooi kuiltje krijgt wat we straks gaan vullen. Bewaar de steeltjes voor straks.
  • Doe het brood in de keukenmachine en maal dit tot broodkruimels. Leg apart voor straks.
  • Doe alle overige ingrediรซnten + de stengels van de champignons in de keukenmachine en maal dit tot het een samenhangend mengsel is geworden.
  • Voeg nu de broodkruimels toe in de keukenmachine en maal dit even kort zodat het goed gemengd is.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en besmeer dit met een klein beetje olijfolie.
  • Vul nu de champignons met het mengsel en leg ze op de bakplaat. Bak dit in de oven voor 10 minuten.
  • Leg de champignons voorzichtig op een keukenpapiertje en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze opdient.

 

Gevulde champignons

 

Eet smakelijk!

Hebben jullie weleens gevulde champignons gemaakt?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply