Gevulde champignons met spinazie, broodkruimels en sjalot

17 maart 2017
Gevulde champignons

Ik ben gek op de hartige smaak van champignons, vooral met lekker veel peper en zout op toast. Ik maakte een gevulde variant, vol van smaak en leuk voor op een verjaardag of bij de borrel. Als je deze gevulde champignons op tafel zet, weet ik zeker dat de schaal binnen no time leeg is!

Ik heb gekozen voor kastanjechampignons omdat deze wat steviger en smaakvoller zijn dan gewone champignons. In plaats van boterhammen zou je ook paneermeel kunnen gebruiken, maar broodkruimels zelf maken is een fluitje van een cent met de keukenmachine. Probeer ook eens te variëren met het toevoegen van een rood pepertje, lekker pittig!

Ingrediënten voor ongeveer 13 gevulde champignons

  • 1 doosje kastanjechampignons
  • paar handjes spinazie
  • 2 boterhammen, hoe ouder hoe beter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bosui
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • sap van een halve citroen
  • halve eetlepel olijfolie
  • peper en zout, niet te zuinig
  • keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij een klein stukje van de onderkant van het steeltje af. Dit gooi je weg. Snij vervolgend het hele steeltje eruit, zodat je een mooi kuiltje krijgt wat we straks gaan vullen. Bewaar de steeltjes voor straks.
  • Doe het brood in de keukenmachine en maal dit tot broodkruimels. Leg apart voor straks.
  • Doe alle overige ingrediënten + de stengels van de champignons in de keukenmachine en maal dit tot het een samenhangend mengsel is geworden.
  • Voeg nu de broodkruimels toe in de keukenmachine en maal dit even kort zodat het goed gemengd is.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en besmeer dit met een klein beetje olijfolie.
  • Vul nu de champignons met het mengsel en leg ze op de bakplaat. Bak dit in de oven voor 10 minuten.
  • Leg de champignons voorzichtig op een keukenpapiertje en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze opdient.

 

Gevulde champignons

 

Eet smakelijk!

Hebben jullie weleens gevulde champignons gemaakt?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken: simplyvegan.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. simplyvegan.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring: https://www.simplyvegan.nl/contact/privacyverklaring/

Sluiten