Geroosterde tomatensoep met sjalotjes, basilicum en knoflook

8 mei 2017
Geroosterde tomatensoep

Het is weer tijd voor een lekker soepje! Heel eerlijk, ik was eerder niet zo gek op tomatensoep. Dat komt denk ik omdat er vaak (plantaardige) room doorheen wordt gedaan, dat is niet mijn favoriet. Deze geroosterde tomatensoep heeft helemaal geen room nodig, dat zou ook zonde zijn van de geroosterde smaak. Eet de soep als voorgerecht of eet er een lekker belegd broodje bij om er een volledige maaltijd van te maken. Heerlijk, puur en gezond!

Ingrediënten voor 4 kommen geroosterde tomatensoep

  • 1 kg rijpe tomaten
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter bouillon
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 handjes verse basilicum
  • zwarte peper & zout naar smaak
  • flinke scheut olijfolie
  • braadslede
  • soeppan
  • staafmixer

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch).
  • Was de tomaten grondig, halveer ze en leg ze in de braadslede.
  • De sjalotten snij je in de lengte door de helft, dan kun je makkelijk het schilletje eraf halen. Dit mag ook in de braadslede.
  • Plet de knoflook tenen met je mes en haal dan makkelijk het schilletje eraf. Snij ook door de helft en leg het bij de rest in de braadslede.
  • Voeg tot slot de Italiaanse kruiden en een flinke scheut olijfolie toe en hussel dit goed door elkaar. Leg de tomaten met de vruchtvlees kant omhoog en schuif de braadslede in de oven voor 25 minuten.
  • Haal de braadslede uit de oven en schep de inhoud hiervan in de soeppan. Het vocht wat in de braadslede is achtergebleven gaan we niet gebruiken. Hier mag ook de bouillon en de verse basilicum bij. Breng dit zachtjes aan de kook voor ongeveer 5 minuten.
  • Ga er nu met de staafmixer doorheen tot je een gladde soep hebt. Proef nog even en voeg peper & zout naar smaak toe. Serveer met wat gescheurde blaadjes basilicum.

 

Geroosterde tomatensoep

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze geroosterde tomatensoep maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply