Geroosterde krokante asperges

19 mei 2017
Krokante asperges

De asperges zijn alweer een tijdje in het seizoen en daar maak ik dankbaar gebruik van. Ze zijn natuurlijk heerlijk bij het avondeten. Maar vandaag ga ik jullie een recept laten zien waar je lekker mee kunt snacken: krokante asperges!

Bereiding voor ongeveer 10 krokante asperges

  • 350 gram groene asperges
  • 2 eetlepels bloem
  • 10 eetlepels ongezoete amandelmelk
  • 8 eetlepels panko paneermeel
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • flink wat peper & zout naar smaak
  • sap van een halve citroen
  • 2 rechthoekige bakjes, ter grootte van de asperges
  • bakplaat met bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch).
  • Eerst beginnen we met de asperges. Was de asperges en droog ze goed af. Vervolgens halen we het houtachtige uiteinde van de asperges eraf. Je kunt dit gewoon zo met een mesje doen, snij er dan een stukje van ongeveer 5 centimeter van af. Of buig de asperge aan het uiteinde tot dit eraf knapt. Dan heb je hetzelfde resultaat en je hoeft geen mes vies te maken. Leg even apart voor straks.
  • Meng in het bakje de amandelmelk, het zout & peper, knoflook- en uienpoeder en de bloem. Meng in het andere bakje de panko en edelgistvlokken.
  • Dip een asperge in het bakje met de natte ingrediรซnten. Dip hierna de asperge in het bakje met de droge ingrediรซnten. Leg dan de asperge op de bakplaat met bakpapier en herhaal dit tot je alle asperges hebt gehad.
  • Dan mag de bakplaat in de oven voor 12 – 14 minuten, tot de asperges van binnen gaar zijn en de buitenkant krokant is. Sprenkel er ook nog wat vers citroensap overheen.
  • Eet gewoon zo als snack en serveer er eventueel een dipsausje bij. Bijvoorbeeld een plantaardige mayonaise gemengd met citroensap. Lekker fris!

 

Krokante asperges

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze geroosterde krokante asperges maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij opย instagram. Leuk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Mail@jaaplampe.nl'
    Reply Jaap Lampe 29 april 2018 at 18:41

    Ook prima met witte aspergers. Afmaken met Krul peterselie, heerlijk!

  • Leave a Reply