Geroosterde kikkererwten met kruiden

14 april 2017
Geroosterde kikkererwten

Zin in een makkelijke en niet al te ongezonde snack? Maak dan zeker eens deze geroosterde kikkererwten. Ze hebben een lekker knapperige bite en je kunt ze kruiden met je favoriete specerijen. Weer eens iets anders dan borrelnootjes, maar toch een beetje dezelfde structuur. Je kunt ze niet alleen als snack gebruiken, maar ze zijn ook lekker in een salade.

Ik heb gekozen voor cajunkruiden, maar kies gerust voor iets anders. Wat dacht je van een combinatie van paprika- en knoflookpoeder? Of ga eens op de Aziatische tour met gemalen komijnzaad en kurkuma. Als je liever geen olie wil gebruiken, kun je dit eventueel ook weglaten. Je kunt de geroosterde kikkererwten in een afgesloten bakje een week bewaren. Maar heel eerlijk? Als ik ze maak zijn ze binnen 1 dag al op..

 

Ingrediรซnten

  • 1 blik kikkererwten, 265 gram uitgelekt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • kruiden naar keuze, ik kies voor cajunkruiden waar ook al zout in zit
  • mengkom
  • vergiet of zeef
  • baktray

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Doe de inhoud van het blik kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel ze even om. Leg ze dan op keukenpapier en dep ze voorzichtig zo goed als droog.
  • Doe de kikkererwten in een mengkom en giet hier de zonnebloemolie overheen. Roer dit goed door de kikkererwten heen.
  • Voeg vervolgens de kruiden toe en roer dit weer goed zodat alle kikkererwten bedekt zijn met een laagje kruiden.
  • Doe de kikkererwten in een baktray, zonder bakpapier! Hierdoor roosteren ze beter en worden ze meer knapperig.
  • Doe de baktray in de oven voor 10 minuten. Haal dan eruit, hussel de kikkererwten even goed om en schuif weer in de oven voorย 15 minuten. Zijn ze dan nog niet knapperig genoeg? Verleng dan de baktijd met een paar minuten. Serveer ze als ze nog een beetje warm zijn.

 

Geroosterde kikkererwten

 

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens geroosterde kikkererwten gemaakt en welke kruiden gebruik jij het liefst?

You Might Also Like

2 Comments

  • sophie@liefdeskruiden.nl'
    Reply Sophie 10 mei 2017 at 10:02

    Had ze nog nooit geroosterd gegeten. Zondermeeer een heel lekker hapje. Bedankt.

    • Reply Sanne 12 mei 2017 at 18:21

      Bedankt Sophie, fijn dat het smaakte!

    Leave a Reply