Gegrilde nectarines met ijs en amandel, lekker zomers!

18 juli 2018
gegrilde nectarines

IJs en fruit, ik vind het ontzettend lekker bij elkaar passen. En vooral in de zomer kun je helemaal los gaan met combinaties! Heerlijk genieten van al dat lekkere zomerfruit. Vandaag laat ik je een van mijn favoriete combinaties zien. De gegrilde nectarines zijn heel makkelijk in de grillpan te maken, maar ze kunnen uiteraard ook op de barbecue. Een heerlijk toetje!

Gegrilde nectarines voor 2 personen

  • 3 nectarines (niet te zacht! anders zijn ze niet goed te grillen)
  • een paar bolletjes van je favoriete ijs
  • 2 handjes geschaafde amandelen
  • klein scheutje olie (kun je ook weglaten, maar dan krijg je geen grillstrepen op je fruit en grillen ze wat minder makkelijk)
  • koekenpan
  • grillpan (of barbecue)

Bereiding

  • Begin eerst met de geschaafde amandelen. Zet de koekenpan op laag tot middelhoog vuur en laat deze warm worden. Voeg vervolgens de geschaafde amandelen toe en laat deze lichtbruin kleuren in de pan, hussel alles een paar keer om in de pan. Blijf erbij staan, dit kan hard gaan en verbrande amandelen zijn natuurlijk niet lekker… Haal uit de pan en leg even apart voor straks.
  • Laat de grillpan warm worden op middelhoog vuur. Snij de nectarines door de helft en verwijder de pit. Met de een kwastje, de achterkant van een lepel of gewoon je vingers mag je nu een klein beetje olie op de nectarines smeren. Leg ze in de pan en grill ze voor een paar minuutjes, tot de donkerbruine strepen zichtbaar zijn.
  • Leg de gegrilde nectarines in een schaaltje, voeg het ijs en de amandelen toe en genieten maar!

 

gegrilde nectarines

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere gegrilde nectarines ook maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

1 Comment

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 18 juli 2018 at 08:28

    Oeh dit klinkt echt heerlijk, lekker recept!

  • Leave a Reply