Geglaceerde wortels met ahornsiroop, sinaasappel en tijm

13 juni 2017
geglaceerde wortels

Deze geglaceerde wortels zijn super lekker als bijgerecht of in een salade. Doordat de wortels in het sinaasappelsap en de ahornsiroop zachtjes gaar stoven en door de suikers die hierin zitten, krijgen ze die mooie zoete glans. Weer eens iets anders dan simpele gekookte worteltjes!

Ingrediënten

  • halve bos bospeentjes
  • sap van 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • paar takjes tijm
  • zout en peper naar smaak
  • klontje plantaardige margarine
  • grote koekenpan, waar de wortels in passen

Bereiding

  • Snij eerst het groen van de wortels af, laat een paar cm zitten. Schil de wortels eventueel met een dunschiller of was ze even goed.
  • Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier de margarine in warm worden. Leg de wortels in de koekenpan, bestrooi ze met zout en peper naar smaak en bak ze voor ongeveer 2 minuten. Regelmatig omschudden.
  • Voeg nu het sinaasappelsap, de ahornsiroop en ook de tijm toe en laat dit zachtjes sudderen voor ongeveer 15 minuten. Als er niet voldoende vocht in de pan zit, voeg er dan nog wat water aan toe. Draai de wortels tijdens het sudderen een aantal keer om, zodat alle kanten uiteindelijk bedekt worden met de saus. Het is de bedoeling dat de wortels beetgaar zijn en dat het vocht is ingedikt tot een stroperige saus.
  • Serveer de geglaceerde wortels zo uit de pan, of op een mooi bord met de saus er overheen. Lekker met deze geroosterde aardappeltjes uit de oven!

 

geglaceerde wortels

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze geglaceerde wortels maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply