Gebakken banaan met ahornsiroop en kaneel

8 juni 2017
gebakken banaan

De gebakken banaan uit dit makkelijke receptje is een hele leuke manier om een simpel bolletje vegan ijs of yoghurt op te leuken. Heerlijk zoet door de ahornsiroop en lekker kruidig door de kaneel. Echt iets om eens te proberen!

Ik hou de gebakken banaan nu vrij simpel, maar je kunt hier eindeloos mee variΓ«ren. Als het is gebakken zou je het ook kunnen bestrooien met kokosrasp of wat gebakken amandelschaafsel. De bananen hebben echt geen extra suiker nodig, want ze zijn al zoet van zichzelf. En van de ahornsiroop natuurlijk, dit helpt de banaan ook met karameliseren. Lekker om als dessert te maken, of doe eens gek en maak het bij je ontbijt!

IngrediΓ«nten

  • 2 (niet al te rijpe) bananen
  • anderhalve eetlepel ahornsiroop
  • kaneel naar smaak
  • steelpan

Bereiding

  • Laat eerst de steelpan warm worden op middelhoog vuur. Giet er vervolgens de ahornsiroop in en laat dit ook warm worden.
  • Ondertussen haal je de schil van de bananen af en snij je de bananen in de lengte doormidden. Bestrooi de plakken banaan aan beide kanten met het kaneelpoeder.
  • Leg de plakken banaan in de steelpan en laat dit bakken voor ongeveer 5 minuten, tot de onderkant mooi gekarameliseerd is.
  • Draai de plakken banaan vervolgens om en bak de andere kant ook voor ongeveer 5 minuten. Doordat de banaan met het bakken wat zachter wordt, zal de plak waarschijnlijk afbreken in stukjes. Geen probleem, smaakt net zo lekker!

 

gebakken banaan

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze gebakken banaanΒ maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij opΒ instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply