Driehoekjes van filodeeg met een vulling van vegan kip en mango

10 maart 2017
Driehoekjes

Ik ben gek op filodeeg. Het is lekker knapperig en een stuk minder vullend dan bladerdeeg. Bij het plaatselijke sushirestaurant kun je driehoekjes eten die gevuld zijn met een mengsel van kerrie en groenten, heerlijk! Ik ben hierdoor geïnspireerd geraakt om een vegan variant te maken, met de welbekende kipstuckjes van de Vegetarische Slager.

De pittige garam masala kruiden combineren erg lekker met het zoete van de mango. Ik heb ervoor gekozen om de driehoekjes te bakken in een laag olie, eigenlijk is dit frituren, zo worden ze lekker knapperig. Je zou ze ook in de oven kunnen bereiden voor een wat minder vet resultaat. Je kunt tot 15 driehoekjes van het mengsel vullen, minder kan natuurlijk ook. Dan kun je wat er overblijft de volgende dag lekker op een broodje eten als lunch.

Ingrediënten voor ongeveer 15 driehoekjes

  • 15 rechthoekige plakken filodeeg
  • 1 verpakking vegan kipstuckjes van de Vegetarische Slager
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in fijne blokjes
  • halve verse mango (of een paar handjes mangoblokjes uit de diepvries, ontdooid)
  • stukje verse gemberwortel van 2 cm, in fijne blokjes
  • 1 eetlepel garam masala kruiden (ik gebruik die van Jonnie Boer, hier zit geen zout in)
  • 1 eetleper kerriepoeder
  • snuf peper en zout
  • kopje water
  • zonnebloemolie

Bereiding

  • Bak de kipstuckjes op middelhoog vuur in de zonnebloemolie voor ongeveer 5 minuten.
  • Leg de kipstuckjes op een snijplank en pluk ze uit elkaar met 2 vorken. Leg dit apart voor later in het recept.
  • Haal een keukenpapiertje door de pan om schoon te maken en verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie op een laag vuur. Fruit hier de gesnipperde ui in voor ongeveer 7 minuten, tot ze glazig zijn. Voeg in de laatste minuut de knoflook en de gember toe en bak dit mee.
  • Voeg de garam masala kruiden en de kerrie toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Voeg dan de geplukte kipstuckjes en de mango toe, samen met een kopje water. Laat dit even pruttelen tot het voldoende is ingedikt. Het mengsel mag iets vochtig zijn, maar er mag straks geen vocht uit de driehoekjes lopen.
  • Leg een rechthoekige plak filodeeg op een snijplank, bestrijk dit met een beetje olie en leg het mengsel linksboven in de hoek, zoals op onderstaande afbeelding. Vervolgens vouw je deel 1 over deel 2, deel 2 over deel 3, enz. Het is afhankelijk van de grootte van je rechthoek hoe vaak je moet vouwen. Probeer in ieder geval tot deel 6 te komen. Het is handig om een klein stukje over te houden (deel 9) waarmee je het flapje kunt sluiten.
  • Laat een flinke laag zonnebloemolie in een diepe wokpan heet worden, hier frituur je de driehoekjes een paar minuten in. Goed erbij blijven want het gaat vrij snel. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met een dipsausje, ik heb voor een zoet-zure chilisaus gekozen.

Driehoekjes vouwen

 

Driehoekjes

 

Eet smakelijk!

Maken jullie wel eens Aziatische snacks?

You Might Also Like

2 Comments

  • Emirate@frskbrr.nl'
    Reply Emi 7 januari 2018 at 11:47

    Filodeeg is toch niet vegan?

    • Reply Sanne 7 januari 2018 at 19:46

      Ja hoor Emi, de meeste soorten filodeeg zijn vegan! Je kunt ook altijd even op de vegan wiki website kijken als je wilt weten welke specifieke merken vegan zijn. 🙂

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.