Dingen die ik doe om te ontspannen

26 april 2018
ontspannen

Soms zit je hoofd gewoon even vol. Door drukte, stress of omdat je niet zo lekker in je vel zit. Ik laat je zien wat ik dan doe om te ontspannen, misschien heb je er iets aan. Gewoon even lekker je hoofd leegmaken. Heb je daarna weer ruimte én frisse energie om door te gaan!

Dingen die ik doe om te ontspannen

Sudoku puzzels maken
Ja, dit klinkt best wel een beetje suf niet? Maar zo ga je er nog een paar tegenkomen in mijn lijstje.. Sudoku puzzels maken vind ik echt heerlijk om te doen. Je kunt dit soort boekjes gewoon kopen bij de boekwinkel of supermarkt. Ik heb puzzel boekjes van alle soorten niveaus maar als ik écht even lekker mijn hoofd leeg wil maken, kies ik een boekje uit die eigenlijk net iets te makkelijk voor mij is. Dan heb ik niet per se veel concentratie erbij nodig en kan ik gewoon relaxt een beetje puzzelen.

Makkelijke series kijken
Zoals je misschien al wel weet ben ik gék op het kijken van series, ik ben dan ook superblij met mijn Netflix abonnement! Ik durf trouwens best toe te geven dat ik inmiddels ook nog een Videoland abonnement heb genomen.. Meestal zijn de series die ik volg wat ingewikkelder, je weet wel, van die series waar je echt goed bij moet opletten. Maar als ik echt even wil ontspannen, kies ik liever voor een makkelijke en gezellige serie die niet te lang duurt. Denk bijvoorbeeld aan Modern Family, Grace and Frankie of Family Guy.

Wandelen
Niets zo lekker als even een frisse neus halen door buiten een flink stuk te wandelen. Kies dan ook eens voor een iets meer inspirerende plek dan je eigen wijk, ga bijvoorbeeld eens naar een natuurgebied. Geniet van de natuur om je heen, eventueel met een leuk muziekje in je oren. Kun je daarna weer met frisse zin verder. Ik heb trouwens vorige week de meest saaie sandalen ooit gekocht, speciaal om mee te wandelen als het lekker weer buiten is. Zien er niet heel fashionable uit, maar ze zitten heerlijk!

Muziek luisteren

Lang leve Spotify! Muziek luisteren helpt mij altijd enorm om mijn zinnen te verzetten. Vaak combineer ik het ook met de puzzels maken en wandelen. Super handig ook om op Spotify je eigen playlists aan te maken. Ik heb er verschillende die ik aanpas op de mood waar ik in ben. Super fijn!

Wat doe jij het liefst om te ontspannen? Deel je tips in de comments!

You Might Also Like

1 Comment

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 26 april 2018 at 11:59

    Wandelen & muziek, dat helpt absoluut <3 Ik lees ook steeds vaker weer een boek 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.