De ultieme vegan burgers van paddenstoelen!

15 oktober 2017
vegan burgers van paddenstoelen

Het is herfst en in de supermarkten zijn de verschillende paddenstoelen weer volop verkrijgbaar. En hoe lekker is het om ze te verwerken in deze ultieme vegan burgers van paddenstoelen! Heel lekker, kan ik je vertellen. Ga jij ze proberen?

Ingrediënten voor 2 vegan burgers van paddenstoelen

  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • halve ui, grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • klein handje verse tijm, niet de takjes maar alleen de blaadjes
  • 3 eetlepels paneermeel of panko (dit is Japans paneermeel, dit is iets grover)
  • 1 eetlepels maizena + 2 eetlepels koud water, gemengd in een kommetje tot een papje
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie of plantaardige margarine om in te bakken
  • koekenpan
  • keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm eerst wat zonnebloemolie of plantaardige margarine in de koekenpan op middelhoog vuur. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier en snij ze in grove stukken. Bak nu de paddenstoelen in de pan voor 4 minuten.
  • Voeg nu ook de gesnipperde ui toe en bak dit mee voor 5 minuten. In de laatste minuut mag de geperste knoflook en de tijm erbij. Breng het mengsel op smaak met lekker veel peper en wat zout. Leg op een bord apart zodat het kan afkoelen. Laat de pan bij het fornuis staan, we gaan hem straks weer gebruiken.
  • Als het mengsel voldoende is afgekoeld, mag het in de keukenmachine. Voeg nu ook het papje van maizena, de edelgistvlokken en het paneermeel toe. Zet deze even kort aan, zodat het mengsel iets fijner is geworden. Let op: doe dit niet te lang, het mag geen pasta worden. Er moeten nog wel stukjes zichtbaar zijn.
  • Haal het mengsel uit de keukenmachine en vorm er met je handen 2 platte burgers van.
  • Laat weer wat zonnebloemolie of plantaardige margarine in de koekenpan warm worden op middelhoog vuur. Bak hier de burgers in voor ongeveer 8 minuten, afhankelijk van de temperatuur van je fornuis. Keer halverwege voorzichtig met een spatel om.
  • Serveer de vegan burgers van paddenstoelen op een broodje, met garnering en saus naar keuze. Ik heb gekozen voor een kaiserbolletje, komkommer en ook nog een klein beetje ketchup.

 

vegan burgers van paddenstoelen

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere vegan burgers van paddenstoelen maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Leuk!

You Might Also Like

2 Comments

  • info@gekopmakeup.nl'
    Reply Mariëlle 15 oktober 2017 at 13:51

    Mmm dit lijkt me echt heerlijk, ik sla het recept op 😀

    • Reply Sanne 17 oktober 2017 at 13:49

      Leuk Mariëlle! 🙂

    Leave a Reply