Crumble dessert van rood zomerfruit

13 april 2017
Crumble

Warm fruit en deegkruimels uit de oven. Dat klinkt als een heerlijke combinatie, toch? Geserveerd in deze kleine glazen bakjes heb je een super mooi crumble dessert om te serveren als je visite aan de eettafel hebt.

Natuurlijk kun je voor andere fruitsoorten kiezen, of voor vers in plaats van bevroren. Maar mijn vriezer ligt standaard vol met verschillende soorten doosjes bevroren fruit en het leek mij leuk om eens te laten zien wat ik daar zoal mee doe. Lekkere desserts maken dus!

 

Ingrediënten voor 4 kleine bakjes crumble

  • 1 doosje bevroren rood zomerfruit, diepvries AH
  • 1 sinaasappel
  • 140 gram bloem, ik gebruik biologisch patentbloem van AH
  • 35 gram suiker
  • 80 gram plantaardige margarine, dit moet goed koud zijn
  • flinke snuf kaneelpoeder
  • 1 à 2 zakjes vanillesuiker, afhankelijk van hoe zoet je het fruit wil hebben
  • snuf zout
  • keukenmachine
  • rasp
  • mengkom
  • 4 kleine bakjes, 8 cm diameter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
  • Laat het fruit een uurtje ontdooien in een mengkom.
  • Rasp van de sinaasappel de schil in kleine stukjes. Let op: laat het witte gedeelte onder de oranje schil zitten, dit is vrij bitter en gebruiken we niet. Dit mag bij de mengkom, samen met de vanillesuiker en het kaneelpoeder. Meng dit goed door elkaar en leg even apart.
  • Doe de bloem, het zout en de suiker samen met de boter in de keukenmachine. Vermeng dit tot het een kruimelig deeg is geworden, dit is de crumble.
  • Nu gaan we de bakjes vullen. Verdeel het fruitmengsel over de 4 bakjes. Verdeel nu de crumble erover heen, tot de rand van de bakjes.
  • Dit mag in de oven voor ongeveer 20 – 22 minuten, afhankelijk van je oventemperatuur.
  • Serveer als ze nog warm zijn.

 

Crumble

 

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens een crumble gemaakt en welk fruit gebruik je het liefst?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.