Couscous met een tropische twist!

11 juli 2017
couscous

Couscous is nu typisch zo’n product wat je met ontzettend veel smaken kunt combineren. Vandaag laat ik jullie zien hoe je er een tropische twist aan geeft, door kokosmelk en mango te gebruiken!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram couscous
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • halve rijpe mango
  • 1 hand ongebrande en ongezouten amandelen
  • halve theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • steelpannetje + deksel

Bereiding

  •  Verwarm eerst de kokosmelk en het water tot het kookt. Haal dan het steelpannetje van het vuur af en voeg de olijfolie,  kurkuma, kerrie- en paprikapoeder toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg nu de couscous toe en roer dit even goed door elkaar. Zet de deksel op de steelpan en laat dit voor 5 minuten rusten, zodat alle korrels het water-kokosmelk-mengsel goed opnemen.
  • Snij ondertussen de mango in kleine blokjes, net als de amandelen.
  • Als de couscous klaar is mag je er even met de vork doorheen gaan om de korrels goed los van elkaar te krijgen. Proef dit en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Voeg als laatste de mango en de amandelen toe en roer dit er doorheen.
  • Lekker om te combineren met bijvoorbeeld gestoomde of geroerbakte groenten!

 

couscous

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze tropische couscous maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply