Chocolade cups met een vulling van pindakaas en aardbeienjam

30 maart 2017
Chocolade cups

Je kent ze misschien wel van het merk Reese’s uit de supermarkt, de chocolade cups gevuld met pindakaas. Zo lekker! Ik maak nu een variant met als extra toevoeging aardbeienjam. Ehh, chocolade met pindakaas én ook nog jam? Ja! Toen ik 16 was ben ik samen met mijn oma een maand in Amerika op familiebezoek geweest. Daar leerde ik peanut butter jelly sandwiches eten. Dat leek mij eerst maar een vreemde combinatie, maar toen ik het had geproefd was ik gelijk fan. Gecombineerd in dit recept met chocolade en een beetje zout, is het een lekker tussendoortje voor in het weekend.

Ingrediënten voor ongeveer 6 chocolade cups

  • 180 gram pure chocolade, ik gebruik een reep van het merk Happy Chocolate (verkrijgbaar bij Ekoplaza)
  • een paar eetlepels pindakaas, ik gebruik AH 100% pindakaas naturel
  • een paar eetlepels aardbeienjam
  • grof zeezout
  • papieren cupcakevormpjes
  • pan
  • een kom die iets groter is dan de pan

Bereiding

  • Doe kokend water in de pan en leg hier de kom bovenop. Het is de bedoeling dat de kom het water in de pan nèt niet raakt. De reep breek je in stukjes en die leg je in de kom. Je zul zien dat dit langzaam gaat smelten. Roer dit af en toe door tot alle stukjes zijn gesmolten.
  • Vul nu de papieren cupcakesvormpjes met een dun laagje (ongeveer een halve cm) gesmolten chocolade, dit ging bij mij het makkelijkst met een sauslepel. Leg de vormpjes nu in de koelkast en laat dit ongeveer 10 minuten uitharden.
  • Haal de vormpjes uit de koelkast. Leg in het midden van het vormpje een half theelepeltje jam en daar bovenop een half theelepeltje pindakaas. Zorg ervoor dat het niet bij de randjes in de buurt komt, het moet echt in het midden liggen. Strooi hier overheen een paar korrels grof zeezout. Leg dit in de koelkast voor 10 minuten om op te stijven.
  • Haal uit de koelkast en vul nu de vormpjes af met de rest van de gesmolten chocolade, zodat de bovenkant van de pindakaas helemaal is bedekt. Leg dit weer in de koelkast en laat dit in een half uurtje uitharden.
  • Verwijder de papieren vormpjes voordat je ze serveert.

Eet smakelijk!

Heb jij weleens chocolade cups gemaakt en waar heb je ze mee gevuld?

You Might Also Like

2 Comments

  • elsenwes@outlook.com'
    Reply Ella 20 september 2017 at 11:25

    Ik zou er een hazelnotenpasta in doen. Ook heel lekker met extra jam.

    • Reply Sanne 20 september 2017 at 17:25

      Klinkt ook heel lekker Ella!

    Leave a Reply