Bloemkoolcurry, lekker makkelijk en gezond!

7 maart 2018
bloemkoolcurry

Kijk, ik ben gek op curry maar soms heb ik geen zin in ingewikkeld gedoe. Super handig dat je dan kant en klare curry pasta’s kunt kopen in de supermarkt! Met deze bloemkoolcurry tover je niet alleen een maaltijd met lekker veel groente op tafel, maar is het ook nog eens lekker snel klaar. Ik hou eigenlijk niet zo van de smaak van bloemkool, maar in deze curry is het echt heerlijk. Klik snel verder voor het recept!

Wil je echt super snel klaar zijn? Kies dan voor kant en klare stukjes bloemkool en aardappel uit het koelvak van je supermarkt. Scheelt weer schillen en snijden!

Ingredienten voor 3 à 4 personen bloemkoolcurry

  • pakje gele curry pasta (kun je gewoon bij de supermarkt kopen in het Aziatische schap, check wel even of er geen garnaal in zit)
  • 1 hele bloemkool
  • 5 grote aardappels
  • 200 gram doperwtjes (gewoon uit de diepvries, je hoeft ze niet eerst te laten ontdooien)
  • 1 ui
  • 1 flinke hand verse koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • zonnebloemolie
  • pandan rijst voor 3 à 4 personen
  • grote wokpan
  • grote kookpan + kookpan voor de rijst
  • vergiet

Bereiding

  • Zet eerst alvast de rijst op, dan is dat straks vast klaar.
  • Snij de bloemkool in roosjes en spoel even goed af onder de kraan. Snij nu ook de aardappels in blokjes van ongeveer dezelfde grootte en doe ze samen met de bloemkool in de grote kookpan. Kook dit even kort voor een minuut of 7. Laat na het koken goed uitlekken in een vergiet.
  • Zet de wokpan op middelhoog vuur en laat hier een scheutje zonnebloemolie in warm worden. Snipper de ui fijn en bak dit voor 5 minuten in de wokpan. Voeg nu de aardappel en bloemkool toe en wok dit voor een paar minuten mee.
  • Dan mag nu de gele curry pasta en de kokosmelk erbij, samen met de doperwtjes. Roer het geheel goed door elkaar. Laat dit ongeveer in ongeveer 10 minuten inkoken, tot de saus de goede dikte heeft gekregen. Niet te dun, maar ook zeker niet te droog! Voeg in de laatste minuten de koriander toe.
  • Serveer de bloemkoolcurry met de rijst en nog wat extra koriander.

 

bloemkoolcurry

 

Heb je trouwens mijn andere curryrecept al eens gezien, de curry met kokos, zoete aardappel, kikkererwten en spinazie? Dit is het best bezochte recept van mijn blog, een echte aanrader!

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere bloemkoolcurry ook maken en hoe is het geworden? Laat het hier onder weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 7 maart 2018 at 09:07

    Mmm ziet er goed uit zeg! Ik wil echt vaker curry recepten maken 🙂

    • Reply Sanne 8 maart 2018 at 17:29

      Dankjewel, lekker doen! 😀

    Leave a Reply