Bladerdeeghapjes met een vulling van champignons en linzen

12 mei 2017
Bladerdeeghapjes

Ben je op zoek naar een lekker borrelhapje voor veel personen? Zoek dan niet verder! Deze bladerdeeghapjes zijn makkelijk te maken en zó klaar. Er gaan 24 stuks uit 1 rol bladerdeeg en je kunt ze eventueel ook van te voren maken en later weer opwarmen. Handig én lekker!

Ingrediënten voor ongeveer 24 bladerdeeghapjes

  • 1 rol vers bladerdeeg, ik gebruik die van Albert Heijn
  • 1 blik van 265 gram linzen, uitgelekt
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • halve chilipeper, zaadlijsten verwijderen en fijngesneden
  • 1,5 eetlepels tijm
  • 2,5 eetlepels ketjap manis
  • sesamzaadjes
  • peper naar smaak
  • klein scheutje sojamelk
  • zonnebloemolie
  • koekenpan
  • zeef of vergiet
  • bakplaat met bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  • Eerst beginnen we met de kastanjechampignons. Borstel ze schoon en snij ze vervolgens in kleine blokjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, laat hier wat zonnebloemolie in warm worden en bak hier de blokjes in voor ongeveer 5 minuten.
  • Snipper ondertussen de ui fijn en bak dit hierna mee voor 5 minuten. Bak in de laatste minuut de knoflook mee.
  • Doe de linzen in een zeef of vergiet en spoel goed af onder de kraan, laat daarna goed uitlekken. Dit mag in de pan net als de tijm, de chilipeper, de ketjap manis en de peper naar smaak. Warm dit even goed door, haal van het vuur af en zet apart voor straks.
  • Het bladerdeeg zit in een rol, leg dit op het aanrecht en rol helemaal uit. Je hebt nu een grote rechthoek. Snij dit in de breedte door de helft en dan nog 1x in de lengte door de helft. Als het goed is, heb je nu 4 rechthoeken. Pak 1 rechthoek en leg hier in het midden in de lengte de vulling op. Rol dit dan voorzichtig op. Je hebt nu een lange rol waar de vulling in zit. Snij dit met een mes in kleine stukjes (ik haalde er 6 stukjes uit) en leg dit op de bakplaat met bakpapier. Herhaal dit ook met de 3 andere stukken bladerdeeg.
  • Strijk met een lepel of kwastje (of gewoon met je schone vingers) wat sojamelk over de bovenkant en strooi hier wat sesamzaadjes op. Niet zo’n fan van sesamzaadjes? Geen probleem, dan sla je deze stap gewoon over.
  • De bakplaat met bladerdeeghapjes mag nu voor ongeveer 12 minuten in de oven. Serveer als ze nog warm zijn.

 

Bladerdeeghapjes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze bladerdeeghapjes maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.