Basisrecept voor zelfgemaakte pindakaas

5 september 2017
zelfgemaakte pindakaas

Ze schieten in de supermarkt als paddenstoelen uit de grond: honderdduizend soorten pindakaas! Oké, dat is overdreven. Maar er zijn de laatste tijd wel ontzettend veel soorten pindakaas in de supermarkten gekomen, met allerlei toegevoegde smaakjes. Ze zijn niet allemaal vegan, maar er is evengoed voldoende keuze. Maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf pindakaas kunt maken? Dat laat ik je vandaag dan ook zien, een basisrecept voor zelfgemaakte pindakaas!

Ingrediënten voor 1 potje zelfgemaakte pindakaas

Ja, nu verwacht je hier natuurlijk zoals gewoonlijk een ingrediëntenlijst. Maar die is er niet, want er is maar 1 ingrediënt. Pinda’s! Ik kocht een bakje van 240 gram ongezouten pinda’s, maar kijk gewoon even in de supermarkt wat ze hebben liggen. Je hoeft het niet af te wegen. Je kunt natuurlijk ook zo’n grote zak doppinda’s kopen. Wat je ook nodig hebt is een keukenmachine en een potje om je pindakaas in te bewaren.

Bereiding

  • Nee, dit is ook niet zo spannend en ingewikkeld. Zet de keukenmachine klaar en strooi er ongeveer de helft van het bakje pinda’s in. Zet dan de keukenmachine aan op de hoogste stand en wacht tot de pinda’s zijn vermalen. Voeg dan de rest van de pinda’s toe en herhaal.
  • Je zult merken dat het even duurt tot de pinda’s hun olie gaan verliezen en je dus die typische pindakaas substantie krijgt. Ik heb het getimed, het duurde bij mij ongeveer 3 minuten nadat ik alle pinda’s erin had gedaan, tot ik tevreden was over de structuur. Giet je zelfgemaakte pindakaas over in een potje.

Tips

  • Dit is dus een recept voor een gladde pindakaas. Wil je liever pindakaas met stukjes? Hou dan wat van de gemalen pinda’s achter, voordat je de keukenmachine 3 minuten aanzet en voeg de stukjes daarna weer toe.
  • Varieer met lekkere combinatie’s! Wat dacht je van het toevoegen van bijvoorbeeld grof zeezout, stukjes chocolade, kokosrasp, stukjes fruit, enz.
  • Als je zorgt dat je het potje heel goed schoon hebt gemaakt, blijft de pindakaas zeker wel een paar weken goed. Het kan zijn -net als met bijvoorbeeld de 100% pindakaas van AH- dat na verloop van tijd de olie van de pinda’s gaat scheiden. Geen probleem, gewoon voor gebruik nog even doorroeren met je mes of lepel.
  • Bonus-tip: smeer de pindakaas eens op een sneetje van dit vers zelfgebakken wit brood. Zo. Ontzettend. Lekker.

 

zelfgemaakte pindakaas

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere zelfgemaakte pindakaas maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij op instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.