Aziatisch wokgerecht met bimi, oesterzwammen, paprika en noedels

7 maart 2017
Wokgerecht

Ik ben gek op Aziatische gerechten, vooral uit de wok. Lekker, snel klaar en boordevol smaak. Zo ook dit wokgerecht met veel groente, een zelfgemaakte saus en noedels.

Bimi is een groente die we steeds vaker in de supermarkt zien opduiken. Het is een kruising tussen broccoli en kailan, Chinese stengelkool. Persoonlijk vind ik de smaak tussen een broccoli en asperge in zitten. De oesterzwammen zorgen voor een stevige bite. Ze absorberen de woksaus waardoor het echte smaakbommetjes zijn als je erin bijt. De saus smaakt zout, zoet en zuur tegelijk, waardoor het wokgerecht goed in balans is.

Ingrediënten voor 2 personen

Woksaus

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel ruwe rietsuiker
  • sap van een halve limoen

Wokgerecht

  • 2oo gram bimi
  • 150 gram oesterzwammen, schoongeborsteld en eventueel in tweeën gesneden
  • 1 rode puntpaprika, zaadlijsten verwijderen en in blokjes
  • 1 stengel bosui, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • stukje verse gemberwortel van ongeveer 2 cm lang, in kleine blokjes
  • halve rode peper, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes
  • 7 nestjes noedels
  • 1 eetlepel koolzaadolie

Bereiding

  • Doe de ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Zet apart voor aan het einde van het recept.
  • Breng water aan de kook en bereid de noedels volgens de verpakking. Je hebt ze pas aan het einde van dit recept nodig, kun je tijdens de kooktijd mooi onderstaande punten afwerken.
  • Snij een klein stukje van het uiteinde van de stengel van de bimi, dit is vaak wat hard en gaan we niet gebruiken. Snij vervolgens de stengels los van de roosjes en snij ze door tweeën. Kook de stengels voor 4 minuten. Doe dan de roosjes erbij en laat dit samen nog 1 minuut koken. Op deze manier worden de roosjes niet tot pap gekookt en blijven ze tijdens het wokken mooi heel. Giet af en leg even apart.
  • Laat de koolzaadolie op middelhoog vuur warm worden in de wok. Bak hier vervolgens de geperste knoflook, blokjes rode peper en gember in voor 1 minuut.
  • Doe de oesterzwammen in de wok en zet het vuur iets hoger. Bak ze voor 4 minuten.
  • Voeg de blokjes paprika toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Voeg de ringetjes bosui en de bimi toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Schenk nu de gemaakte saus in de wok en bak dit voor ongeveer 2 à 3 minuten mee.
  • Serveer het wokgerecht op de noedels.

Wokgerecht

Eet smakelijk!

Wat wokken jullie het liefst?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply