Avocadotaart met limoen en kokos

20 april 2017
Avocadotaart

Hebben jullie die groene taarten op pinterest wel eens voorbij zien komen? Ze zien er prachtig uit en krijgen hun groene kleur door de avocado’s die erin verwerkt worden. Geïnspireerd op al die mooie foto’s heb ik zelf een recept bedacht waarbij ik ook limoenen en 3 varianten van kokos gebruik. Nieuwsgierig geworden naar deze avocadotaart? Lees snel verder!

Je kunt de amandelen eventueel vervangen voor een andere soort noten. Kies dan wel voor een noot die wat harder is, zo blijft de bodem z’n structuur behouden. Liever wat minder (of meer) ahornsiroop of limoenen gebruiken? Geen probleem! Het is wel belangrijk om een zure vloeistof (zoals citrusvruchten) in het recept te gebruiken, anders verliest de avocado snel z’n kleur en wordt het bruin. Je kunt als variatie ook een paar eetlepels cacaopoeder door het recept gebruiken en het limoensap halveren, dan heb je een avocado/chocoladetaart!

Ingrediënten

  • 5 rijpe avocado’s
  • 1 rijpe banaan (hoe meer bruine vlekjes, hoe beter)
  • 3 limoenen
  • 200 gram medjoul dadels
  • 40 gram kokosrasp
  • 70 gram ongebrande amandelen
  • 4 eetlepels vloeibare kokosolie (even laten smelten in een steelpannetje)
  • 4 eetlepels kokosroom (uit blik, laat dit een nachtje rechtop in de koelkast staan, dan kun je de room er vanaf de bovenkant zo afscheppen)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • snufje zout
  • keukenmachine
  • ronde springvorm ∅ 25 cm
  • bakpapier

Bereiding

  • We beginnen met het maken van de bodem. Snij de dadels door de helft, haal de pit eruit en doe in de keukenmachine. Hier mogen ook de ongebrande amandelen bij. Mix dit totdat het een samenhangend mengsel is geworden. Voeg nu 1 eetlepel kokosolie, het snufje zout en de kokosrasp toe en zet nog even aan tot dit er ook doorheen is gemengd.
  • Je kunt het beste bakpapier in de springvorm doen, omdat de bodem vrij kleverig is. Doe hierna het mengsel in de springvorm en druk dit met je vingers of met de bolle kant van een lepel zodat het mengsel mooi egaal over de hele bodem zit. Dit gaat het beste als je je vingers of de lepel een beetje vochtig met water maakt. Zet hierna in de koelkast.
  • Maak de keukenmachine schoon, we gaan het straks weer gebruiken.
  • Nu gaan we verder met de vulling.
  • Snij de avocado’s door de helft en haal de pit eruit. Nu kun je met een lepel heel makkelijk de avocado uit de schil halen. Dit mag in de keukenmachine.
  • Voeg nu gelijk het sap van de 3 limoenen toe, anders wordt de avocado bruin en dat willen we niet.
  • Dan mogen de banaan, 3 eetlepels kokosolie, de 4 eetlepels kokosroom en de 2 eetlepels ahornsiroop erbij. Mix dit goed door elkaar tot het een egale massa is geworden.
  • Stort dit in de bakvorm, maak de bovenkant egaal met een lepel of spatel en dan mag de avocadotaart weer in de koelkast om op te stijven. Dit zal minimaal 2 uur duren.
  • Garneer de avocadotaart eventueel nog met wat kokosrasp en geraspte schil van de limoenen.

 

Avocadotaart

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze avocadotaart maken? Maak een foto voor instagram en tag mij via simplyvegan.nl. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.