Artisjokdip met spinazie, lekker voor op brood

16 mei 2017
Artisjokdip

Heb jij wel eens artisjokken gegeten? Volgens mij is dat een groente die niet vaak wordt gebruikt en dat is echt zonde, ze zijn zo lekker! Vandaag gebruik ik de harten om een lekkere artisjokdip te maken, die heerlijk is op brood met de lunch. Lees je mee?

Wist je dat er uit de artisjokplant een prachtige paarse bloem komt? Maar voor het zover kan komen, worden ze al geoogst. Ze zijn gezond en staan bekend om hun positieve werking op de lever en spijsvertering. Ja, heel interessant allemaal, maar ik vind ze gewoon heel erg lekker! Je kunt de blaadjes eten maar in dit recept gebruik ik de kern van de artisjok, oftewel het hart. Vers zijn ze niet altijd even goed verkrijgbaar, althans niet waar ik woon. Maar artisjokharten uit blik zijn een prima alternatief. Let er wel op dat je dan geen extra zout toevoegt, want in het blik zit al voldoende zout waardoor de harten al prima op smaak zijn.

 

Ingrediรซnten

  • 1 blik artisjokharten, blik 390 gram
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 teen knoflook (of 2, als je van veel knoflook houdt)
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • vergiet of zeef
  • keukenmachine

Bereiding

  • Leeg het blik met artisjokharten in de vergiet of zeef en laat dit goed uitlekken. Dan mag dit in de keukenmachine.
  • Voeg ook alle andere ingrediรซnten toe in de keukenmachine. Zet dit aan tot je een romige dip hebt gekregen.

 

Artisjokdip

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze artisjokdip maken en hoe is het geworden? Laat het weten in de comments of tag mij opย instagram. Leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply