Appel bladerdeeghapjes met karamelsaus en nootjes

31 januari 2018
appel bladerdeeghapjes

Járen geleden zag ik eens een recept in de Allerhande staan, van bladerdeeghapjes met appel. Een super makkelijk receptje en ik heb het regelmatig gemaakt. Nu heb ik het iets opgeleukt en zijn het appel bladerdeeghapjes met karamelsaus en nootjes geworden. Een heerlijk toetje of zoet hapje voor tussendoor. Veel bakplezier!

Ingrediënten voor 5 appel bladerdeeghapjes

  • 5 plakjes bladerdeeg (op dit moment is bijvoorbeeld het Koopmans origineel bladerdeeg uit de diepvries vegan)
  • 1 à 2 stevige appels
  • paar scheuten sojamelk ongezoet, op kamertemperatuur
  • scheut water
  • paar eetlepels rietsuiker
  • 100 gram gewone suiker
  • handje ongezouten pinda’s, in fijne stukjes gesneden
  • bakplaat met bakpapier
  • kookpannetje
  • eventueel een kwastje

Bereiding

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (elektrisch).
  • Leg eerst de plakjes bladerdeeg op een grote snijplank om te laten ontdooien. Schil de appels, haal het klokhuis er uit met een appelboor (of snij het er straks met een mesje uit, als je de plakjes hebt gesneden) en snij 5 dunne plakjes appel af. Leg deze op de plakjes bladerdeeg (op 1 plakje bladerdeeg komt dus 1 plakje appel) en snij met een mes ongeveer 1 cm om de appel heen een rondje uit.
  • Met een kwastje mag je de randjes insmeren met een beetje sojamelk en tot slot bestrooi je alles met de rietsuiker.
  • De appel bladerdeeghapjes mogen ongeveer 20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is gekleurd. Laat ze dan even goed afkoelen.
  • Terwijl ze afkoelen, maak je de karamel. De gewone suiker mag met een scheut water in het kookpannetje op een gemiddeld hoog vuur. warm worden Op een gegeven moment zul je zien dat de suiker gaat smelten en gaat vermengen met het water. Dit suikermengsel zal na een aantal minuten lichtbruin kleuren. Blijf er bij staan en hou het goed in de gaten, het kan ineens heel snel gaan en verbranden!  Dan mogen er nu voorzichtig (het kan gaan spetteren en bruisen) een paar scheuten sojamelk erbij. Roer dit goed door elkaar en als alles goed met elkaar vermengd is (het heeft nu als het goed is een mooie diepbruine kleur, voeg anders nog wat extra sojamelk toe) mag je het overschenken in een kommetje zodat het een beetje kan afkoelen.
  • Serveer de appel bladerdeeghapjes met de karamel en de nootjes er overheen.

 

appel bladerdeeghapjes

 

Eet smakelijk!

Ga jij deze lekkere appel bladerdeeghapjes ook maken en hoe zijn ze geworden? Laat het weten in de comments of tag mij in een foto met jouw zelfgemaakte creatie via instagram. Je kunt dit recept ook op je eigen social media delen d.m.v. de groene social media buttons onder dit bericht!

You Might Also Like

2 Comments

  • info@thegreenguide.nl'
    Reply Mariëlle 31 januari 2018 at 10:16

    Mmm ziet er goed uit! En laat ik nu nog bladerdeeg hebben 😉

    • Reply Sanne 31 januari 2018 at 17:30

      Dankjewel en veel plezier met bakken! 🙂

    Leave a Reply